Aktuell information

På denna sida finner du aktuella nyheter för ämnet Japanska vid Stockholms universitet. För information om kursstart och antagning, se fliken "Antagning" i vänstermenyn. För information om våra kurser på grund- och avancerad nivå, se fliken "Våra utbildningar" i vänstermenyn.

Japanese Language Proficiency Test (JLPT) in Stockholm

On July 2, 2017 the Japanese Language Proficiency Test (JLPT) was held for the first time in Stockholm.

Schedule for Bachelor's thesis defences Vasa VT 2017

Please see the attached schedule for Bachelor's thesis defenses with candidates from Vasa, Spring 2017.

JBA

Successful Japanese business event at SU

The JBA Corporate Event 2017 was held on 12 May at Stockholm University.

Coffee in Japan

Välbesökt föreläsning om kaffe i Japan

Tisdagen den 7 mars höll Professor Merry White från Boston University en öppen föreläsning om kaffe och kafé-kultur i Japan.

Gunnar Linder tilldelas japanska utrikesministerns utmärkelse

Institutionens universitetslektor i japanska, Gunnar Jinmei Linder, prisas för sina insatser för japansk kultur och dess spridning i Sverige

Mitsuyo Kuwano Lidén disputation

Den 24/9 försvarar Mitsuyo Kuwano Lidén sin avhandling: Deictic Demonstratives in Japanese, Finnish and Swedish: First and Third Language Perspectives

NAJAKS 2016: Conference announcement and call for papers

The 10th conference of the Nordic Association of Japanese and Korean Studies (NAJAKS) will be held in Stockholm, Sweden, on August 17-19, 2016.

Bild på publiken i Aulan

Lyckat besök av manga-artisten est em

Den 22-23 februari besökte den japanska manga-artisten est em (えすとえむ) Stockholm för att visa upp sitt arbete och delta i två publika samtal med professor i Japans språk och kultur, Jaqueline Berndt.

Gruppfoto på deltagare och arrangörer i taltävlingen

Japansk taltävling på Stockholms universitet

Lördagen den 23 januari hade Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier nöjet att för andra året i rad stå som värd för en japansk taltävling för studenter och gymnasieelever.

Studentexpedition Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier:
Kräftriket 4A

E-post: exp.asien@su.se