Den 13 juli offentliggjorde japanska utrikesdepartementet mottagarna av utrikesministerns utmärkelse för år 2016. Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier är stolta att meddela att Gunnar Jinmei Linder, universitetslektor i japanska, tilldelats utmärkelsen för sina insatser för japansk kultur och dess spridning i Sverige.

Utrikesministerns utmärkelse är ett pris som utdelas av Japan till personer som gjort stora insatser för att främja vänskapliga relationer mellan Japan och andra länder. I år kommer 142 personer och 31 organisationer att mottaga utmärkelsen. Av dessa är 25 personer och 7 organisationer verksamma inom Japan och övriga 117 personer och 24 organisationer är verksamma utanför Japan. Två av personerna är verksamma i Sverige.

Läs mer här: