Evenemanget arrangerades gemensamt av japanska språkområdet vid Stockholms universitet, Japanska Ambassaden i Sverige, Japanese Businessmen’s Club samt Japanska Föreningen i Stockholm, och sponsrades av inte mindre än 12 olika japanska företag.

Årets tävling var indelad i två grupper: En för gymnasieelever och en för universitetsstudenter. Vinnare i universitetsgruppen blev David Abarca från Stockholms universitet och vinnare i gymnasiegruppen, samt tävlingens huvudvinnare och mottagare av en tur- och returbiljett till Japan från Japan Airlines, blev William Taylor från Tumba gymnasium.

I år deltog hela 15 gymnasieelever, något som tyder på ett fortsatt starkt intresse för Japan och det japanska språket. Vår förhoppning är förstås att få se många av dessa ungdomar hos oss på japanskan vid Stockholms universitet om ett par år. Vi hoppas också att evenemanget gett årets deltagare ny motivation att ytterligare fördjupa och utveckla sina kunskaper om japanska och om Japan.

Text: Jorunn Nilsson

Foto: Roger Klein, Japans ambassad