Kursen avser att ge grundläggande kännedom om några genrer inom scenkonst och populärkultur med nedslag i Öst- och Sydasien. Undervisningen förmedlar kännedom och förståelse för traditionella och nutida scenkonstformer liksom populära teater- och dansformer, historieberättande och välkända folkliga festivaler. En överblick ges av nutida populärkultur. Fokus ligger dels på estetiska aspekter och dels på kontextuella sammanhang (samhälle, ekonomi, religion, filosofi, etc). Baskunskaper i interkulturell problematik, kulturmöten, postkoloniala frågor samt globaliseringens inomasiatiska uttryck öppnar för vidare fördjupning i ämnet.

Behörighet, kursplan och anmälan

I Stockholms universitets kurskatalog (SISU) finner du en kort presentation av kursen samt information om behörighet, aktuella kurstillfällen och undervisningsformer. Där finner du även aktuell kursplan och en länk för anmälan till kursen Introduktionskurs i scenkonst och populärkultur i Asien.

Schema och kurslitteratur HT-2017

Klicka på länken nedan för kursens schema hösten 2017. Observera att schemat är preliminärt och kan komma att uppdateras vid behov fram till kursstart. Du ser alltid det senast uppdaterade schemat genom nedanstående länk. Kurslitteraturen för HT2017 är bifogad som PDF nedan.