Mellanöstern och Nordafrika kännetecknas med få undantag av auktoritära regimer. Fokus på denna kurs kommer därför att ligga på tänkbara politiska och ekonomiska förklaringar till detta, samt på förutsättningarna för demokratisering och ekonomisk utveckling. Kursen behandlar olika samhällsvetenskapliga infallsvinklar för att därigenom ge en rik och balanserad bild av regionens politiska och ekonomiska situation.

Behörighet, kursplan och anmälan

Förkunskapskrav: Minst 60hp, varav 30hp inom samma ämne.

I Stockholms universitets kurskatalog (SISU) finner du en kort presentation av kursen samt information om behörighet, aktuella kurstillfällen och undervisningsformer. Där finner du även aktuell kursplan och en länk för anmälan.

Anmälan och kursplan: Klicka här (Stockholms universitets utbildningskatalog)

Kursen ges på grundnivå, deltid.

Schema

Klicka på länken nedan för kursens schema hösten 2017. Observera att schemat är preliminärt och kan komma att uppdateras vid behov fram till kursstart. Du ser alltid det senast uppdaterade schemat genom nedanstående länk.

Kursinformation HT17

Kursinformation innehållande kursplan, lektionsplanering, betygskriterier och litteraturlista laddas ned via nedanstående pdf. Dokumentet innehåller också viktig information om tentamen, regelverk och studentinflytande.

Se bifogad PDF nedan för litteraturlista och kursinformation.

För material och information om tidigare terminer, var vänlig kontakta oss: mes@orient.su.se