Välkommen till en kompetensutvecklande workshop om utveckling av undervisning med Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL).

Målgrupper

  • Lärare som vill börja arbeta med digitala verktyg eller har ett digitalt projekt
  • Medarbetare inom t.ex. Biblioteket, Språkstudion, IT-pedagog på institution som själva gör resurser och tillhandahåller resurser till lärare
  • Studierektorer och andra med pedagogiskt ansvar

Gå igenom onlinematerialet innan workshopen

Teknik för videoinspelning behöver inte vara särskilt dyr eller komplicerad. Exempel på detta är mobiltelefon, skärminspelningsprogram och man kan animera med PowerPoint.

Denna workshop har ett onlinematerial med ett startpaket som hjälper dig att komma igång med videoproduktion för kurser. Innan workshopen förväntas alla deltagare ha tagit till sig materialet i sitt eget tempo. När vi ses på workshopen står era behov och frågor i centrum.

Tiden ägnas åt

  • Prova på inspelning i studio med greenscreen eller göra intervju
  • Praktiska tips och råd vid videoproduktion
  • Diskussion om era projekt
  • Titta på utrustning och programvara
  • Nätverka och träffa andra deltagare med samma intresse

Det viktigast är att DU får svar på DINA frågor och kan sätta igång med medieproduktion till dina kurser.

Tid  
Plats Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV i Kista
Workshopledare Jonas Collin, mediepedagog och producent på Institutionen för data- och systemvetenskap och CeUL. Jonas har över 15 års erfarenhet av videoproduktion, kursproduktion och digitala medier.
Språk Svenska

Centrum för universitetslärarutbildning, CeUL, har i uppdrag att verka för och stödja utveckling av undervisning vid universitetet.

Workshopen den 5 april ingår i en kompetensutvecklande workshopserie som vänder sig till all undervisande personal och pedagogiskt ansvariga, oavsett ämnestillhörighet, vid Stockholms universitet. Workshopserien löper under våren 2017 och olika institutioner vid universitetet står värd vid de olika tillfällena. Antalet platser är dock begränsat varför vi tillämpar först till kvarn. Deltagande är kostnadsfritt. 

Anmälan

Workshopen är öppen för alla universitetslärare oavsett ämnestillhörighet.

Anmälan är stängd.