Skiss från Nyréns Arkitektkontor
Sketch from Nyréns Arkitektkontor
 

N and P will be built as extensions of buildings D and E leading up to Svante Arrhenius väg and will be connected by two glass stairwells. The new buildings will mostly contain laboratories, offices and teaching facilities for the two departments that are moving in here: the Department of Ecology, Environment and Plant Sciences and the Department of Biology Education. There will also be growing rooms. Greenhouses will be built on the roof of the N building. The basement will have a parking garage with room for about 70 cars.

The preparatory ground work will start in the beginning of April with the relaying of a water pipe and the removal of plants. Some pipes will also be relaid by the gas central plant on the east side of Kemiska övningslaboratoriet. Minor explosions may take place during this work, and a number of parking spaces will not be available.

The excavation and foundation work will begin in earnest after the summer. Later, there will also be drilling for geothermal heating next to the buildings. Because the existing parking spaces cannot be used during construction, a temporary car park will be set up near the Arrhenius Laboratory. The new buildings will be in use by 2015.

If you have any questions about the construction work, you are welcome to contact Frans Lundqvist at the Estates Unit, frans.lundqvist@su.se, or Bo Beutler at Akademiska Hus, bo.beutler@akademiskahus.se.