Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter

Forskningsnyheter

• Alexey Amunts Alexey Amunts får Lennart Nilsson Award 2016 2016-09-28 För sitt pionjärarbete i den pågående "Resolution Revolution" får nu Alexey Amunts ta emot Lennart Nilsson Award 2016. Amunts är forskare vid Institutionen för biokemi och biofysik vid Stockholms universitet och chef för Cryo-EM-laboratoriet vid SciLifeLab.
  • Fredrik Björck talar cyberresiliens inför 400 informationssäkerhetschefer på Next Generation Threats 2016-09-28 Fredrik Björck vid Institutionen för data- och systemvetenskap talar om cyberresiliens inför 400 informationssäkerhetschefer på Next Generation Threats (NGT) i Stockholm, idag 28/9 på Rival.
  • ForskarFredag är öppet för alla 2016-09-27 Prova röst- och hörseltester, se visuella klimatkammare och demonstrationer från Arktis eller utmana våra forskare i speltältet på torget.
  • Hillary Clinton Photo (cropped): Brett Weinstein © 2008 Flickr CC Professor Christensen: Clinton vinner debatten 2016-09-27 – Första 20 min var Trump möjligtvis med i debatten. Men de sista 60 var nästan en katastrof, säger professor Christian Christensen till TT efter nattens tv-sända valdebatt i USA mellan republikanernas presidentkandidat Donald Trump och demokraternas Hillary Clinton.
  • Gordon Goodmans minnesföreläsning 2016 2016-09-27 Årets föreläsning hölls av professor Daniel Nocera, en av världens ledande forskare inom förnybar energi. Professor Noceras grupp har utvecklat det "Artificiella lövet" en solenergiprocess som använder flera delar från fotosyntesen.
  • Forskningsinfrastruktur inom naturvetenskap 2016-09-27 Här har vi samlat information om den forskningsinfrastruktur som finns vid den naturvetenskapliga fakulteten. Anläggningarna är av mycket olika slag och det finns ingen skarp definition av vad som utgör en infrastruktur. Om du är intresserad av att utnyttja någon anläggning så kontaktar du angiven kontaktperson.
  • gästprofessorn Alf Norkko Alf Norkko får Kungens Asköprofessur 2016-09-27 Alf Norkko får den gästprofessur inom Östersjöforskning som Stockholms universitet gav kungen i 70-års-present. Alf Norkko är professor vid Helsingfors universitet och är en internationellt meriterad forskare inom den ekologiska Östersjöforskningen.
  • Lars Arvestad. Foto: Privat. Open Science vid Stockholms universitet 2016-09-27 Hur arbetar forskare inom olika områden med hantering, lagring och tillgängliggörande av forskningsdata? Besök våra öppna föreläsningar!
  • Christian Eidevald. Photo: Niklas Björling. Eidevald i Sydsvenskan: Misstankar om övergrepp skrämmer bort män från förskolan 2016-09-26 Att uppmärksamma och försöka förhindra sexuella övergrepp i förskolan är det bästa sättet att få fler män att vilja arbeta där, tror forskaren och förskolläraren Christian Eidevald vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen i Sydsvenskan.
  • Krig/fred. RJ:s årsbok 2016/2017 Skam, skuld och upprättelse 2016-09-23 Barn påverkas av sina föräldrars krigsupplevelser. Även de som är födda i Sverige berörs av föräldrarnas erfarenheter av kriget i Bosnien. Det skriver docent Ivana Maček i Krig/fred. RJ:s årsbok 2016/2017.