Basic Readings in Culture and Aesthetics

Basic Readings in Culture and Aesthetics (BaRCA) (ISSN 2002-6463) är en fackgranskad bokserie för monografier och antologier som ges ut av SUP. BaRCA fungerar som publiceringsplattform för akademiska introduktions- och läroböcker byggda på högkvalitativ forskning primärt inom disciplinerna curating, idéhistoria, konstvetenskap, kulturarvsstudier, litteraturvetenskap, musikvetenskap, samt teater- och dansvetenskap. Bokserien har ambitionen att ställa samma krav på de antagna manuskriptens akademiska kvalitet som internationella förlag med liknande inriktning. BaRCA antar manuskript skrivna på engelska och svenska.

Om bokserien på Stockholm University Press hemsida.

Utgivna böcker i serien

Malin Hedlin Hayden och Mårten Snickare (red), Performativitet. Teoretiska tillämpningar i konstvetenskap: 1 (2017)

Om boken på Stockholm University Press hemsida.

Stockholm Studies in Culture and Aesthetics

Stockholm Studies in Culture and Aesthetics (SiCA) (ISSN 2002-3227) är en fackgranskad bokserie för monografier och antologier som ges ut av SUP. SiCA strävar efter att erbjuda ett vitt vetenskapligt forum för forskning om kultur och estetik, primärt inom disciplinerna curating, idéhistoria, konstvetenskap, kulturarvsstudier, litteraturvetenskap, musikvetenskap, samt teater- och dansvetenskap. SiCA rymmer ett brett spektrum av ämnen och metoder: kulturstudier och historiografi, modernism och modernitet, materialitet och medialitet, performativitet och visuell kultur, barnlitteratur och barnteater, queer- och genusstudier, samt kritisk teori. Bokserien har ambitionen att ställa samma krav på de antagna manuskriptens akademiska kvalitet som internationella förlag och fackgranskade tidskrifter med liknande inriktning. SiCA antar manuskript skrivna på engelska, svenska, danska och norska.

Om bokserien på Stockholm University Press hemsida.

Utgivna böcker i serien

Tiina Rosenberg, Don’t Be Quiet, Start a Riot! Essays on Feminism and Performance (2016)

Om boken på Stockholm University Press hemsida.

Redaktionsråd (Editorial Board):

Jørgen Bruhn, professor i litteraturvetenskap, vid the Centre for Intermedial and Multimodal Studies, Linnéuniversitetet i Växjö
Karin Dirke, docent i idéhistoria, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet
Elina Druker, docent i litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet
Johanna Ethnersson Pontara, lektor i musikvetenskap, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet
Kristina Fjelkestam, professor i genusvetenskap,  Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap, Stockholms universitet
Malin Hedlin Hayden professor i konstvetenskap, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet
Christer Johansson (koordination och kommunikation), fil dr litteraturvetenskap, forskningssekreterare, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet
Jacob Lund, docent i estetik och kultur vid the School of Communication and Culture - Aesthetics and Culture, Aarhus Universitet
Catharina Nolin, docent i konstvetenskap, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet
Ulf Olsson (ordförande), professor i litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet
Meike Wagner, professor i teatervetenskap, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet.

Kontakt

Christer Johansson, Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet: christer.johansson@littvet.su.se.

Läs mer om Stockholm University Press på deras hemsida.