Idéhistoria

Staffan Bergwik, Universitetslektor i idéhistoria

Kunskapshistorier för samtiden

Med sin senaste bok "Kunskapens osynliga scener" hoppas idéhistorikern Staffan Bergwik kunna beskriva kunskapshistorier för det tjugoförsta århundradet.

Sommarkurs i Rom

Sök tvärvetenskaplig sommarkurs i Rom

10-23 juli finns chansen att gå en internationell kurs i italiensk renässanskultur i Rom som Institutionen för kultur och estetik är med och arrangerar. Skicka intresseanmälan till oss senast 10 mars.

Två kvinnor sitter på en filt på en gräsmatta på universitetsområdet.

Bli mentor till en student med funktionsnedsättning

Vill du ha ett givande, avlönat och meriterande extraarbete? Stockholms universitet rekryterar mentorer till studenter med utredd och dokumenterad svårighet inom planering och strukturering.

Hus i Madrid i skymningsljus. Foto: Ivan Tykhyi

Dags att ansöka om att studera utomlands

Nu kan du som student vid Institutionen för kultur och estetik ansöka om nominering till utbytesstudier för höstterminen 2017 genom Erasmus+. Sök senast den 15 mars.

Erik svarar på dina frågor om att studera idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik

Fråga mig om studier i idéhistoria och historia!

Hej! Jag heter Erik, och jag läser just nu min master i idéhistoria. Är du nyfiken på vad man gör när man läser idéhistoria, eller bara fundersam på hur det är att plugga vid SU? Kika på videon, och ställ sedan alla frågor du kan komma på!

Bild på gröna kortet som ger studenter vid institutionen för kultur och estetik gratisbiljetter

Gröna kortet våren 2017

Missa inte Gröna kortet – med erbjudanden från kulturinstitutioner i Stockholm, för alla registrerade studenter på Institutionen för kultur och estetik.

Kvinna och man sitter och arbetar vid skrivbord i läsesal. Foto: Niklas Björling

Stöd för dig som skriver uppsats

Skriver du uppsats i vår? Ta då gärna hjälp av Studie- och språkverkstaden, som erbjuder föreläsningar, handledning och annat som stöttar dig i ditt skrivande.

Illustration: Sara-Mara/Söderberg Agentur

Nominera till Årets lärare

Med en nominering till det pedagogiska priset Årets lärare 2017 har du chansen att lyfta fram och premiera just din lärare. Nominera nu!

Studentråd idéhistoria och litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik.

Studentråd idéhistoria och litteraturvetenskap

Vid Institutionen för kultur och estetik finns ett studentråd för idéhistoria och litteraturvetenskap. De jobbar för att skapa gemenskap och är med och tillgodoser studentintresset inom ämnena.

Gröna kortet puff
Masterprogram i historiska studier startsida puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube