Konstvetenskap

Sen anmälan är nu öppen

Nu håller vi öppet för sen anmälan

Sista anmälningsdag till vårterminen 2018 var den 16 oktober. Men från och med den 15 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik.

Studenten Christofer framför en tegelvägg med murgröna. Foto: Niklas Björling

"Alla har glädje av att läsa konstvetenskap"

Det säger Christofer Wikner, som har läst Konstvetenskap I och II och nu studerar Kandidatprogram i museer och kulturarv. Efter utbildningen kan man välja den kulturella eller den kommersiella vägen.

Forskardag i konstvetenskap: Work in progress

Forskare i konstvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik presenterar sina pågående forskningsarbeten och arbetsprocesser. Presentationerna är i huvudsak på svenska.

Catharina Nolin, konstvetare vid Stockholms universitet.

Kapitel av Catharina Nolin i ny bok

Catharina Nolin, docent i konstvetenskap, är en av författarna i den nya boken Heritage of Death, utgiven av förlaget Routledge.

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Tanja Schult på konferens, 2017.

Tanja Schult på konferens i Johannesburg

Tanja Schult, docent i konstvetenskap vid institutionen, deltog nyligen i konferensen Troubling Histories: Public Art and Prejudice, vid universitetet i Johannesburg, Sydafrika.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Catharina Nolin

Nolin om Stockholms lekplatser i historien

Catharina Nolin, docent i konstvetenskap vid institutionen, har skrivit ett kapitel i Samfundet S:t Eriks årsbok 2017 - Parkstaden. Stockholms landskap och stadens rum.

Masterprogram i konstvetenskap. Bild på målningen "Apollo and the Muses", 1674.
Masterprogram i teknisk konstvetenskap. Foto: Emmebi Diagnostica Artistica.
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Gröna kortet puff
Bebyggelsehistoriska föreningen puff

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube