Khashayar Naderehvandi. Foto: David Relan

Naderehvandi debuterade med diktsamlingen Om månen alls syntes 2011 (Norstedts) och hans första roman Vilar i era outtröttliga händer gavs ut på samma förlag 2013. År 2014 tilldelades han Sveriges Radios Novellpris för sin novell ”Förhöret” (Novellix). Han arbetar också som kritiker på Sveriges radio P1:s Kulturnytt och är doktorand i konstnärlig gestaltning på Akademin Valand vid Göteborgs universitet.

-Vi är mycket glada över att ha en ung, etablerad författare och kritiker hos oss i höst. Med sin förankring i samtidslitteraturen kommer Khashayar att fungera som ett inspirerande komplement till alla klassiker och fackbokstexter som studenterna läser, säger Per Anders Wiktorsson, studierektor i litteraturvetenskap.

Naderehvandi kommer bland annat att föreläsa om att läsa och skriva för alla nya studenter på grundkursen i litteraturvetenskap, tala om att vara författare och själv skriva kritik för studenterna på Litteraturvetenskap II, hålla i workshops för lärarstudenter på olika nivåer och undervisa på distanskursen ”Kärlek, motstånd, medier. Skrivandets och läsandets praktiker”.

Läs mer om Khashayar Naderehvandi på Göteborgs universitets hemsida.