Teatervetenskap

Evenemang Teater- och dansvetenskap

Nycirkus på Sergels torg. Foto: Eva Dalin
Humanistvillan 2016

Telefontiden för studentexpeditionen utgår vecka 47

På grund av sjukdom har institutionens studentexpedition ingen telefontid vecka 47 och ingen besökstid onsdagen den 22 november.

Tiina Rosenberg

Tiina Rosenberg i författarsamtal

Tiina Rosenberg, professor i teatervetenskap vid institutionen, deltar i samtalet "Meet the Writer" på Konstakademien den 26 november.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Tiina Rosenberg. Photo: Eva Dalin

Tiina Rosenberg i SVT:s Uutiset

Professor Tiina Rosenberg intervjuas i det finskspråkiga nyhetsprogrammet Uutiset i SVT om uppropet av kvinnliga skådespelare mot sexuella trakasserier i teater- och filmbranschen.

Humanistvillan

Forskningsmedel till teaterforskare

En forskningsgrupp bestående av sex teatervetare vid Institutionen för kultur och estetik tilldelas forskningsmedel från Riksbankens Jubileumsfond.

Två kvinnor står och pratar vid en bardisk. Foto: Eva Dalin

Upptäck världen som student

Ta chansen att studera utomlands genom Stockholms universitets avtal. Nu är ansökningsperioden för höstterminen 2018 eller hela läsåret 2018-19 öppen.

Tiina Rosenberg

Ny bok av Tiina Rosenberg

Tiina Rosenberg, professor i teatervetenskap, är aktuell med den nya boken "Mästerregissören – När Ludvig Josephson tog Europa till Sverige", utgiven av Atlantis Bokförlag.

Sen anmälan är nu öppen

Sen anmälan till VT18 öppnar 15 december

Sista anmälningsdag till vårterminen 2018 var den 16 oktober. Men den 15 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik. Då öppnar vi för sen anmälan.

Frida, teatervetenskap

Hur är det att läsa teatervetenskap?

Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera Teatervetenskap på Stockholms universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater? 

Omslaget till Rousseau on stage, redaktör, Maria Gullstam

Maria Gullstam redaktör för ny bok

Maria Gullstam, doktorand i teatervetenskap, är en av två redaktörer för boken "Rousseau on stage: playwright, musician, spectator".

Den internationella teaterkonferensen arrangerades på Stockholms universitet den 13-17 juni 2016

Invigningen och keynotes från teaterkonferensen

Se keynoteföreläsningarna från och invigningen av den internationella konferensen för teaterforskare som hölls på Campus Frescati 2016, arrangerad av teatervetenskapen på Institutionen för kultur och estetik.

Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i teatervetenskap
Gröna kortet puff
Nomad startsida puff
http://www.tdvf.se/

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube