Teatervetenskap

Man tar sig för huvudet. Foto: Dmitry Morgan

Nytt masterprogram i teatervetenskap

I höst startar vårt nya internationella masterprogram i teatervetenskap och performancestudier. Det förbereder studenten för att arbeta inom den alltmer globaliserade scenkonsten. Sök senast 18 april.

Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg

Nytt masterprogram i Kritiska studier

I höst börjar Institutionen för kultur och estetiks nya ämnesöverskridande masterprogram i Kritiska studier. Det förbereder studenterna för yrkesverksamhet inom kulturlivet eller för akademisk forskarutbildning. Sök senast den 18 april.

Lagerkrans

Institutionen söker nya doktorander

Vi söker två doktorander i idéhistoria, två doktorander i konstvetenskap, två doktorander i litteraturvetenskap, en doktorand i musikvetenskap, och två doktorander i teater- och dansvetenskap. Sök senast 18 april.

Frida, teatervetenskap

Hur är det att läsa teatervetenskap?

Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera Teatervetenskap på Stockholms universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater? 

Fanzine Ordförande

Fanzine av och för studenter - texter sökes

Fanzinet "Ordförande" har precis bildats av studenter vid institutionen och just nu söker redaktionen texter från alla studenter till sitt första nummer.

Rosa ros. Foto: Per Larsson

Årets mottagare av stipendiet från Ann-Margret Liljequists fond utsedd

Stiftelsen Ann-Margret Liljequists fond, som förvaltas av Teater- och dansvetenskapen vid Stockholms universitet, har tilldelat sitt årliga pris i form av ett sitt stipendium för 2016. Det går till konst- och teaterforskaren Astrid von Rosen (Göteborgs universitet).

Bild på gröna kortet som ger studenter vid institutionen för kultur och estetik gratisbiljetter

Gröna kortet våren 2017

Missa inte Gröna kortet – med erbjudanden från kulturinstitutioner i Stockholm, för alla registrerade studenter på Institutionen för kultur och estetik.

Den internationella teaterkonferensen arrangerades på Stockholms universitet den 13-17 juni 2016

Invigningen och keynotes från teaterkonferensen

Se keynoteföreläsningarna från och invigningen av den internationella konferensen för teaterforskare som hölls på Campus Frescati den 13-17 juni, arrangerad av teatervetenskapen på Institutionen för kultur och estetik.

Humanistdagen 5 april Arbetsmarknadsdag
Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i teatervetenskap
Gröna kortet puff
Nomad startsida puff
http://www.tdvf.se/

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube