Teatervetenskap

Nyheter Teater- och dansvetenskap

Sen anmälan är nu öppen

Sen anmälan till VT18 öppnar 15 december

Sista anmälningsdag till vårterminen 2018 var den 16 oktober. Men den 15 december ges en ny chans att söka till en del av vårens kurser vid Institutionen för kultur och estetik. Då öppnar vi för sen anmälan.

Stjärnor mot en röd bakgrund. Bild: MRR Photography, Mostphotos.

Julfika för alla studenter

Alla studenter på Institutionen för kultur och estetik är välkomna på julfika i vårt bibliotek på onsdag den 13 december. Ingen föranmälan krävs.

Rikard Hoogland, lektor i teatervetenskap

Rikard Hoogland får två stipendier

Teatervetaren Rikard Hoogland får ett stipendium från Birgit och Gad Rausings Stiftelse för Humanistisk Forskning och ett stipendium från Vitterhetsakademien.

Dirk Gindt

Stipendium till Dirk Gindt

Dirk Gindt, docent i teatervetenskap, har fått ett stipendium från Stiftelsen Torsten Amundsons fond, Kungliga Vetenskapsakademien.

Omtentamen vårterminen 2018

Två gånger per år erbjuder vi alla studenter i teatervetenskap en möjlighet att göra omtentamen på gamla oavklarade delkurser: i januari och i augusti. Anmälan om omtentamen vårterminen 2018 görs till respektive lärare senast den 21 december med inlämning till respektive lärare den 8 januari, senast kl. 16.00.  

Så arbetar institutionen med jämlikhet och likabehandling

Om du känner att du som student eller anställd blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du vända dig till institutionens kontaktpersoner för likabehandling, prefekt eller till Stockholms universitets jämlikhetssamordnare.

Panel discussion during the symposium Performativity and Artistic Practices. Two women and two men.

Video: Performativity and Artistic Practices

Nu finns filmen från det tvärvetenskapliga, internationella symposium om performativitet som arrangerades av institutionen i början av oktober.

Humanistvillan

Forskningsmedel till teaterforskare

En forskningsgrupp bestående av sex teatervetare vid Institutionen för kultur och estetik tilldelas forskningsmedel från Riksbankens Jubileumsfond.

Frida, teatervetenskap

Hur är det att läsa teatervetenskap?

Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera Teatervetenskap på Stockholms universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater? 

Den internationella teaterkonferensen arrangerades på Stockholms universitet den 13-17 juni 2016

Invigningen och keynotes från teaterkonferensen

Se keynoteföreläsningarna från och invigningen av den internationella konferensen för teaterforskare som hölls på Campus Frescati 2016, arrangerad av teatervetenskapen på Institutionen för kultur och estetik.

Masterprogram i Kritiska studier. Bild från protestmöte på Manhattan. Foto: Sten-Åke Stenberg
Masterprogram i teatervetenskap
Gröna kortet puff
Nomad startsida puff
http://www.tdvf.se/

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube