Bli lärare

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen
  4. Bli lärare
Välkommen!

Lärare – ett av samhällets viktigaste yrken!

Ingen plats har så stor betydelse för framtiden som förskolan och skolan. Nästan alla har någon gång haft en lärare som har varit avgörande för den egna självkänslan och utvecklingen. En lärare som ser, lyssnar, bekräftar och väcker nyfikenhet kan spela roll för flera generationer människor.

Fråga Karin

Hur är det att läsa grundlärarprogrammet?

Hej! Karin heter jag och läser Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång Bild och form. Vill du veta mer om programmet, hur det är att studera när en är 30+ och har barn, varför jag tycker normkritisk pedagogik är så viktigt på fritidshem, eller nåt helt annat? Fråga mig

Fråga Johan

Fråga mig hur det är att läsa till ämneslärare!

Hej! Jag heter Johan och jag pluggar till ämneslärare i samhällskunskap och historia. Om du har några frågor eller funderingar kring varför man ska läsa till gymnasielärare, hur det funkar, praktik, att flytta till Stockholm - eller annat som du undrar över, fråga mig!

Utbildningskatalog

Beställ, sök eller bläddra i utbildningskatalogen

Du kan beställa Stockholms universitets utbildningskatalog utan kostnad eller bläddra i den tryckta katalogen på webben. Sök direkt efter kurser och program.

When you are lärare

Att vara lärare kan vara både fantastiskt och utmanande. Det vill Stockholms stad visa genom drama och humor i film och fördjupande samtal i poddar. Titta på webbserien, lyssna på poddarna och ta del av informationen om hur det är att jobba som lärare. Dela och delta!