Vi utvärderar Lärarutbildningsportalen och vill gärna veta vad du tycker.

Enkäten genomförs av SKOP. Alla lämnade uppgifter betraktas som strängt hemliga. Svaren kommer att bearbetas statistiskt och redovisas så att enskilda svar inte kan kännas igen.

Vill du svara?

Lärare

Lärare

Utveckla dig som lärare

För lärare och förskollärare som vill utvecklas i sitt yrke erbjuder Stockholms universitet flera kurser och program. Det kan handla om fördjupning inom de ämnen du redan undervisar i, eller fortbildning för dig som vill byta inriktning.

Eller är du kanske en engagerad pedagog, fritidslärare, förskollärare som gärna vill hjälpa lärarstudenter få erfarenhet och utveckla läraryrkets alla sidor och föra dina erfarenheter och kunskaper vidare till lärarstudenter? Om du inte redan är VFU-handledare så hoppas vi att du vill bli det!

Stockholms universitet erbjuder lärare och förskollärare flera vägar till den behörighet som krävs för lärarlegitimation. Saknar du lärarexamen, eller behörighet för skolformen, årskurserna eller ämnet du undervisar i? Då kan VAL, vidareutbildning av lärare som saknar lärarexamen, vara en väg att gå. Är du i stället redan lärare med examen, men undervisar i ämnen du saknar behörighet för? Då är Lärarlyftet en väg till ämnesbehörighet.

Fridolin

Utbildningsministern öppningstalar på Ma/Nv-biennette

Utbildningsminister Gustav Fridolin kommer att hålla öppningsanförandet på Ma/Nv-biennette. Kom och lyssna på hans visioner om framtidens skola och ta del av en fullmatad konferens för lärare. Konferensen hålls den 31 januari 2015 på Stockholms universitet, Frescati.

Inspiration till vidareutveckling

Helena Kvarnsell arbetar som lärare i matematik, NO och teknik på högstadiet, på Björknässkolan i Nacka och vill kontinuerligt utvecklas.

Ämnesanpassad navigering och sök för underlag till din undervisning

På ur.se kan du klicka, söka och filtrera dig fram till de program som passar just dig och din undervisning.

Aktuellt

  • Fortbildningskväll för språklärare: Motivation och lärande Stockholms Språklärareförening inbjuder till fortbildningskväll med Erik Cardelús, lärarutbildare och doktorand vid Institutionen för språkdidaktik, Stockholms universitet, tillika spansklärare och läromedelsförfattare. Kvällens tema: Motivation och lärande.
  • Skolministeriet om projektet En läsande klass Radioprogrammet Skolministeriet i P1 tisdagen den 11 november handlade om den alltmer ökade kritiken mot projektet En läsande klass, som används i många skolor. Barbro Westlund, medarbetare vid Institutionen för språkdidaktik, intervjuades om sin uppfattning. Även andra forskare deltog i programmet, som Jan Nilsson och Monica Reichenberg.
  • Margareta Enoksson ”En kompetensutveckling som går på djupet” Kollegialt lärarande inom ramen för Lesson- och Learning studies är en form av kompetensutveckling för lärare som går på djupet och ger ringar på vattnet. Det visar en rapport från Stockholms universitet.
  • Så ska lärares yrkeserfarenhet valideras Lärare som är legitimerade men inte behöriga ska kunna få sin yrkeserfarenhet validerad. Stockholms universitet har regeringsuppdraget att tillsammans med andra lärosäten utveckla formerna för valideringen.