Hej och välkomna till terminens första nyhetsbrev för lärarstudenter!

Nytt för denna termin är två nya studentkårsrepresentanter för oss lärarstudenter – nämligen Anja och Mårten. Mårten är samordnare för lärarstudenterna vilket innebär att han främst kommer arbeta med de studiesociala aspekterna av din utbildning, och Anja är studiebevakare och kommer mer att arbeta med studentinflytande.

Under läsåret kommer vi att arbeta med att bland annat försöka starta upp fler studentråd på lärarstudenternas hemvister, men också fortsätta arrangera lunchseminariet Lärarrummet på Gula Villan.

Är du intresserad av att engagera dig i ett studentråd? Mejla anja.enerud@sus.su.se så hjälper vi dig. Studentråden är själva stommen i studentinflytandet på universitetet, så du behövs verkligen. Och har du idéer på vad du skulle vilja lära dig mer om på Lärarrummet så hör av dig till marten.michanek@sus.su.se.

Vi ser väldigt mycket fram emot kommande läsår, och vi har redan en massa idéer. Men vi vill ha fler! Så tveka inte att höra av dig om du har frågor, funderingar eller idéer.

Vill du göra din VFU utomlands?
Tanken är att fler och fler lärarstudenter på SU ska få den möjligheten, och först ut är lärarutbildningarna på Institutionen för språkdidaktik och Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik där några studenter kommer åka utomlands till våren.
Kontakta din hemvistinstitution om du vill veta mer.

För dig som läser till grundlärare F-3 eller ämneslärare i språk är sista ansökningsdag 1 september: http://www.isd.su.se/utbildning/studera-utomlands/vfu-i-utlandet

För dig som läser till grundlärare 4-6 eller ämneslärare i matte/natur är sista ansökningsdag 30 september: http://www.mnd.su.se/utbildning/studieinformation/studera-utomlands/vfu-utomlands

Är ISD din hemvist?
Läser du till grundlärare F-3 eller ämneslärare i språk och har tankar, funderingar och idéer gällande din utbildning? Institutionen för språkdidaktik (ISD) söker en studentrepresentant till institutionsstyrelsen.  Din utbildning är din och dina framtida elevers angelägenhet, så ta chansen och påverka den! Uppdraget är arvoderat (400 kronor per möte).
Mötena är redan inbokade under höstterminen (du behöver inte kunna gå på första):

• 8 september 9-12
  • 6 oktober 9-12
  • 10 november 9-12
  • 8 december 9-12

Mejla anja.enerud@sus.su.se om du är intresserad så får du mer information!

VAD HÄNDER PÅ CAMPUS?

Välkomstvecka (30 – 4 september)
Nu under första veckan är det välkomstvecka för alla nya studenter. Kolla in studentkårens hemsida http://www.sus.su.se för mer information om exakt vad det är som pågår. Bland annat erbjuder kåren guidade turer över campus på onsdag 2 september klockan 11.00 samt klockan 15.00.
Arrangörer: Stockholms universitets studentkår

Pub för lärarstudenter, 1 september 17.00 - 23.00 (Café Bojan)
Lärarstudenternas klubbmästeri (LäS KM) arrangerar som vanligt tisdagspub på café Bojan. Medlemskap i Samhällsvetenskapliga fakultetsföreningen krävs och kan lösas på plats.
Arrangörer: Lärarstudenternas klubbmästeri

Hösthäng med Lärarnas Riksförbund, 4 september (gräsmattan vid tunnelbanan)
På fredag ordnar Lärarnas Riksförbunds studerandeförening hösthäng för lärarstudenter på gräsmattan vid tunnelbanan. Klockan 12 bjuds det på lunchmackor, vid 13 är det politikerdebatt med representanter från många av partierna i Stockholms kommun och 14:30 styr Lärarstudenternas Klubbmästeri upp lekar.
Arrangörer: Lärarnas Riksförbunds studerandeförening

TIPS!

Facebook-sida: Lärarstudenter vid Stockholms universitet
Sidan är en levande samlingsplats där alla kan bidra och ta del av aktuella händelser. Det vore toppen om vi kan hjälpas åt med marknadsföringen, så att fler hittar dit. Bjud in kursare och kompisar, så gör vi studietiden bättre tillsammans!

Facebook-sida: Lärarstudenter och kurslitteratur
Här kan du köpa/sälja/byta/låna kurslitteratur tillsammans med andra lärarstudenter. Gruppen är som en digital basar, där vi kan tipsa och hjälpa varandra.

Skriv till studentombuden och ställ frågor om dina rättigheter som student!
Studentombuden på Stockholms universitets studentkår har en spalt i kårtidningen Gaudeamus dit du kan skicka in dina frågor om studenträttigheter! Mejla dina frågor till: studentombud@sus.su.se

Gilla studentkåren på Facebook!

Följ studentkåren på Instagram!

Anja Enerud
Studiebevakare för lärarutbildningarna /