VFU i Bryssel

Minna Billström, som går grundlärarprogrammet med inriktning mot förskoleklass och årskurs 1-3 vid Institutionen för språkdidaktik, gjorde sin tredje VFU-period i Bryssel. Hösten 2016 praktiserade hon på en Europaskola där många olika kulturer kommer samman. Se filmen här (2.42 min lång).

Anna gjorde VFU i Nya Zeeland

Att göra VFU utomlands kan lärarstudenten Anna Furu varmt rekommendera. Hon har gjort två veckors VFU i Nya Zeeland vid två olika typer av skolor. Se filmen där Anna berättar om sina upplevelser från Nya Zeeland (4.13 min lång).

Läs också en artikel om Annas tid på Nya Zeeland.

Artiklar

Lärarstudenter från Helsingfors hoppas på framtida utbyten

Stockholms universitets lärarutbildningar har haft besök av en grupp svenskspråkiga lärarstudenter från Helsingfors. Syftet med besöket var att utveckla ett framtida lärar- och studentutbyte mellan universiteten. Läs vidare om besöket här.

Ida gjorde VFU i Singapore

Ida Jia-Qi Zhang som läser på Grundlärarprogrammet 4-6 har tidigare rest mycket i Asien och pratar mandarin. Däremot hade hon inte varit i Singapore tidigare så när hon fick reda på att man kunde få göra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i Singapore så sökte hon dit. Fortsätt läsa om Idas tid i Singapore.

Magiskt att få göra praktik i USA

Linda Kvist är student på grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3. Hösten 2016 fick hon chansen att göra sin tredje verksamhetsförlagda utbildning (VFU) på den amerikanska skolan Plymouth Creek Elementary School samt på American Swedish Institute i Minnesota, USA. Läs hennes reseberättelse och inspireras av hennes erfarenheter.

VFU på Teneriffa

Alisa Muradian som går Grundlärarprogrammet 4-6 tog chansen och gjorde VFU III på svenska skolan på Teneriffa. Läs artikeln här.

En spännande VFU-månad på Teneriffa

Anna Karlsson, student på grundlärarprogrammet, flyttade som liten runt mellan olika länder och tänkte alltid att hon skulle vilja bli lärare och jobba utomlands. Hon gjorde sin tredje verksamhetsförlagda utbildning (VFU) på kanarieön Teneriffa och rekommenderar nu alla som har möjlighet och intresse att göra sin praktik i en svensk utlandsskola. Läs reportaget här.

Länkar till institutionernas sidor med fler nyheter, artiklar och filmer om att göra VFU utomlands

Institutionen för språkdidaktik

Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik