Visste du att det finns en automatisk telefonist i vår växel? Den automatiska telefonisten kan bland annat kan hjälpa dig att hänvisa din anknytning på ett enkelt sätt t. ex. när du är på språng. Om du hänvisar din anknytning när du inte kan svara själv bidrar du till ökad servicegrad för alla som ringer till universitet.

För att använda tjänsten ringer du anknytning 2300 från din MEX eller fasta telefon. Om du inte ringer inom universitetets växel så ringer du istället 08-16 2300. Det går att använda alla de vanliga frånvarobeskeden, som möte, sjuk, semester och gått för dagen vid talad hänvisning.

Med tjänsten Talad hänvisning får du ytterligare en möjlighet att hänvisa din anknytning vid frånvaro. Sedan tidigare finns ju även webbtjänsten Min telefon

Du kan också använda den automatiska telefonisten om du behöver ringa en kollega och inte vet vilket nummer hen har, du ringer bara till 2300 och säg vem du söker så kopplas du till den personen. På sätt får alla som ringer till växeln kortare svarstid och telefonisterna får möjlighet att erbjuda bättre service till samtal utifrån.

Du hittar länk till manualen längst ner på den här sidan.