Under hösten kommer tjänsten E-post (ebox) utökas med den kostnadsfria tillägget Skype för företag. Universitetsförvaltningen har testat Skype för företag i några månader och nu har det alltså blivit dags för resten av universitetet. Skype är ett kommunikationsverktyg för korta meddelanden samt virtuella och resfria möten. Resfria möten bidrar bl.a. till effektivare samverkan, är ett bra miljöval och ger bättre ekonomi för verksamheten. Med hjälp av Skype kan du kommunicera med kollegor både inom universitetet och utanför, över hela världen utan extra kostnad. Du kan använda Skype både på din dator och på din smartphone/surfplatta.

Installation av Skype sker under hösten för alla som är anslutna till Arbetsplatstjänsten.  Du kommer få ett mejl med information om exakt när just din institution/motsvarande kommer få programvaran installerad när det börjar närma sig.

Institutioner som inte är anslutna till Arbetsplatstjänsten får själva installera programvaran med hjälp av sitt lokala IT-stöd.

Det finns ett stort antal artiklar i Serviceportalen om du är nyfiken och vill veta mer om Skype för företag.