Som student eller medarbetare på Stockholms universitet har du möjlighet att surfa trådlöst med nätverket eduroam. eduroam är ett internationellt samarbete mellan universitet och högskolor världen över, för att underlätta användandet av varandras trådlösa nätverk. Stockholms universitet deltar i eduroam-samarbetet, vilket innebär att den som är student, forskare eller medarbetare automatiskt kan koppla upp dig till det trådlösa nätet på vilket lärosäte som helst som är anslutet till eduroam över hela världen.

eduroam fungerar även på en rad bibliotek i Stockholm och tack vare ett samarbete mellan SUNET och The Cloud även på tågstationer, flygplatser och i hamnar i hela Sverige.

Det enda du behöver är ett aktiverat universitetskonto och att konfigurera din enhet (dator, surfplatta eller mobiltelefon) för att surfa med eduroam och sedan är det bara att surfa på.