IT-support

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Stockholms universitet
 4. Internt
 5. IT
 6. IT-support

SupportIT - hitta lösningar på dina tekniska problem

Hitta lösningar på dina tekniska problem i våra supportsidor, SupportIT! Där kan du själv ta reda på och få tips om hur du kommer till rätta med dina dator- och telefoniproblem.  

Byt lösenord på ditt universitetskonto

Här får du tips om hur ditt lösenord ska vara utformat samt länk till sidan där du kan byta ditt lösenord.

Bluffmail - phishing - nätfiske - skräppost

Bedrägeriförsök på nätet blir allt vanligare och mer och mer sofistikerade. Var misstänksam mot e-postmeddelanden från personer du inte känner och var försiktig med att klicka på länkar och bifogade filer.

Indentifiera phishing

Nätfiske eller phishing är ett begrepp som innebär att någon försöker få åtkomst till dina inloggnings–uppgifter eller annan känslig information (bankkonton, PIN-koder etc). I artikeln får du tips hur du kan identifiera ett phishingmail.

Att tänka på vid ledighet

Tänk på att hänvisa din telefon och lägga in ett frånvaromeddelande i e-posten när du är ledig. Det kan också vara bra att meddela Helpdesk eventuella avvikelser i öppettider mm.

Trådlöst nät på universitetet

På Stockholms universitet finns två trådlösa nätverk; SU och eduroam. Täckningen på campus är god och byggs ut successivt. Hur använder jag det trådlösa nätet?

Antivirusprogram på Stockholms universitet

Stockholms universitet har avtal med Sophos Endpoint Protection för antivirusprogramvara. Avtalet inkluderar även licens för hemanvändande för anställda vid universitetet.

E- learning – lär dig Officepaketet på webben!

Lär dig mer om Microsofts operativsystem eller de olika programmen i Officepaketet vid ditt eget skrivbord när det passar dig.

Beställning eller felanmälan av IT-tjänster

Vill du göra en beställning eller felanmälan, eller har frågor om IT-tjänsterna vid Stockholms universitet är du välkommen att kontakta oss.

Kontakt

Kontakta Helpdesk

Serviceportalen
Telefon: 08-16 1999
Telefontider:

 • vardagar sommartid kl 8.00-16.00
  (1 maj-15 september)
 • vardagar vintertid kl 8.00-16.40
  (16 september-30 april)

Kontakta IT-avdelningen

IT-avdelningen i universitetets personalkatalog

Prenumerera på IT-avdelningens nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet innehåller nyheter om de centrala IT-tjänsterna, information om viktiga förändringar i IT-systemen, stora projekt, saker som är gå gång mm.

Nyhetsbrevet kommer ut en gång i kvartalet.

För att börja prenumerera på nyhetsbrevet anmäl dig här!

Namn

E-postadress