Ny lärplattform

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Internt
  5. IT
  6. Ny lärplattform
Tidplan

itslearning blir SU:s nya lärplattform

Upphandlingen är avslutad och itslearning har utsetts som leverantör av universitetets nya lärplattform i första hand som ersättning för Mondo.

Lärare och studenter testar ny lärplattform

Just nu genomförs användbarhetstester av olika lärplattformar som en del av upphandlingen. Testerna utförs med lärare och studenter och är en viktig del i utvärderingen av de anbud som kommit in.

Ny lärplattform ska ge bättre undervisningsstöd

Ett projekt pågår för att handla upp en ny lärplattform som ska ge studenter och lärare ett effektivt stöd i det pedagogiska arbetet. Sedan 2007 finns Mondo som universitetets centralt erbjudna lärplattform. Mondo fokuserar på pedagogiska, snarare än på studieadministrativa funktioner och används av ungefär hälften av universitetets studenter. Utöver Mondo används ett antal andra systemlösningar på några institutioner.

Du hittar mer information om projektet genom att klicka på länkarna i vänstermenyn.

 

Vad är en lärplattform?

Lärplattform, LMS (Learning Management System) är en webbaserad kursmiljö för kommunikation mellan lärare och studenter. En lärplattform kan beskrivas som ett virtuellt klassrum där studenter och lärare för en specifik kurs kan kommunicera med varandra och utbyta information och dokument knutna till undervisningen. Lärplattformen hanterar kursuppföljning och kursadministration, exempelvis resultatlistor, automaträttade prov, digitalt kursinnehåll i exempelvis text- och videoformat och inlämningskorgar för redovisningsuppgifter.

KONTAKT

Har du frågor om projektet Ny lärplattform kan du kontakta projektledaren Jan Ling via e-post.