Meny vecka 46 (13-17 november) TEMA-VECKA HUSMANSKOST normalpris båda alt

 

MÅNDAG 13/11

Kokt kalv i dillsås med ångade morötter och kokt potatis
Grönsaksgryta med rostad pumpa, chili och kikärtor samt babyspenat

TISDAG 14/11

Kokt torsk med ägg- och persiljesås, brytbönor och kokt potatis
Asiatiska ärtbiffar med sirachaaioli och wokade rotfrukter med chili och lime

ONSDAG 15/11

Småländska isterband med inlagda rödbetor och persiljestuvad potatis
Asiatisk grönsaksgryta med citrongräs, chili, kokosmjölk och jasminris

TORSDAG 16/11

Laxpudding med skirat smör och gröna ärter
Sojafärsburgare från Vegme med picklad rödlök, chiliaioli, ruccola och klyftpotatis

FREDAG 17/11

Biffstek med lök, haricots verts och stekt potatis
Lasagne med tacokryddad sojafärs från Vegme och tomatsalsa

 

Meny vecka 47 (20-24 november)

MÅNDAG 20/11

Bakad kycklingfilé med rödcurrysås och grönsaksris
Gulärtsbiffar med linshummus och matvetetabouleh

TISDAG 21/11

Ungstekt örtlax med vitvinssmörsås, ångad broccoli och kokt potatis
Chili på pulled Vegme och bönor med ris och nachochips

ONSDAG 22/11

Kalvfärsjärpe med cognacsgrönpepparsås, gröna ärter samt potatispuré
Wokade nudlar med tofu, vitkål, böngroddar och syrad rättika

TORSDAG 23/11

Vitvinspocherad koljafilé med hummersås, sparris och kokt potatis
Teriyaki med Vegme bites och broccoli serveras med böngroddar och jasminris

FREDAG 24/11

Skinkstek med gräddsås, baconlindad harricot verts och rostad potatis
Blackbean burger med kimchi, aioli och ugnstekt potatis

 

Meny vecka 48 (27 november-1 december)

MÅNDAG 27/11

Prosciuttolindad kycklingfilé med cidersås, champinjoner och stekt potatis
Morotsbiff med sötpotatisaioli och vitlöksrostad klyftpotatis

TISDAG 28/11

Pocherad laxfilé med hollandaisesås, grön sparris och kokt potatis
Blomkålsris med frästa champinjoner, pak choi, spenat och haricots verts

ONSDAG 29/11

Pannbiff med lök, rödvinssky, broccoli och stekt potatis
Kinesisk grönsaksgryta chop suey med Vegme soja bites och jasminris

TORSDAG 30/11

Sesampanerad torskfilé med tomatsås och ris
Currygryta med aubergine, potatis, kikärtor och kokosris

FREDAG 1/12

Stekt kalvytterfilé med blandsvampsås, sockerärter och råstekt potatis
Enchilada med sojafärs från Vegme, svarta bönor och Oatley fraiche

 

Meny vecka 49 (4-8 december)

MÅNDAG 4/12

Skånsk kalops med inlagda rödbetor och kokt potatis
Böngulasch med svamp, grillad paprika och vitlöksbröd
 

TISDAG 5/12

Fiskgratäng med hummersås, svartrot och potatismos
Kikärtsbiff med avocadodressing och bulgurpytt

ONSDAG 6/12

Stekta fläskfilémedaljonger med morots- och grönärtsris samt avocadoröra
Indiskt ris med rostad blomkål, mangyoghurt och papadums

TORSDAG 7/12

Pocherad torskrygg med skirat smör, räkor, pepparrot och kokt potatis
Chimichanga fylld med Vegme sojabites, bönor, mangosalsa och oatly fraiche

FREDAG 8/12

Lammfärsbiff med timjansky och potatisgratäng
Nachotallrik med sojafärsragu, guacamole och salsa