I Stockholms universitets största hörsal promoverades denna oktoberkväll drygt 350 personer, och tillsammans med deras gäster var det omkring 1200 personer på plats i Aula Magna.

Efter att fanborgen traditionsenligt burits in inledde prorektor Clas Hättestrand ceremonin med ett välkomsttal. De fyra fakulteternas promotorer, dekan Jonas Ebbesson (juridiska) dekan Bengt Novén (humanistiska), dekan Astri Muren (samhällsvetenskapliga) och sektionsdekan Sören Nylin (naturvetenskapliga) promoverade de nyblivna magistrarna, mastrarna och de andra med en examen på avancerad nivå. En välgångshälsning från Stockholms universitets studentkår gavs av vice ordförande, Stefanie Tagesson, och ceremonin förgylldes med sång av Stockholms universitetskör och musik av Kungliga Musikhögskolans brassensemble.

När fanborgen tågat ut, efter ceremonins slut, bjöds de nypromoverade med sina gäster på mingel på Galleriet och i Foajén till musik av Kårsdraget.

Foto och film från högtiden

Ceremonin direktsändes och du kan se filmen på su.se/play.

Fotograf Marc Femenia fotograferade under ceremonin och vid minglet efteråt. Foton hittar du här.