Som en del av utställningen "Standardlängden av ett mirakel" på Tensta konsthall och Jonas Hassen Khemiris novell med samma namn, har kostymören Behnaz Aram skapat den konceptuella kollektionen Anders Reuterswärd. Genom att dekonstruera och sy om kvarglömda kemtvättsplagg har Aram skapat en verklig fysisk värld runt den fiktiva novellkaraktären Anders Reuterswärd.

Nydisputerad

Lisa Ehlin disputerade förra året med avhandlingen Becoming Image: Perspectives on Digital Culture, Fashion & Technofeminism, vid Centrum för modevetenskap, Institutionen för mediestudier. Behnaz Aram är konceptdesigner på & Others Stories och kostymör med uppdrag hos bland annat Norrlandsoperan.

Goldin+Senneby

Samtalet görs som en del av utställningen "Standardlängden av ett mirakel" med konstnärsduon Goldin+Senneby. Utställningen finns på Tensta Konsthall fram till 15 maj 2016.

Mer om Behnaz Arams kollektion Anders Reuterswärd.

Läs artikel om Lisa Ehlins forskning.

Ladda ner Lisa Ehlins avhandling "Becoming images".

Samtalet är gratis och öppet för alla och ingår i Stockholms universitets och Tensta konsthalls samarbete kring öppna föreläsningar.