Almedalen 2013

Många från universitetet i Almedalen 2013

Universitetet medverkade med flera seminarier i Almedalen 2013, både i egen central regi och i samarbete med andra lärosäten/arrangörer. Liksom tidigare år deltog dessutom universitetets forskare och andra experter som inbjudna talare i seminarier, debatter och program hos ytterligare arrangörer.

Seminariet

Forskningskommunikation behövs för Östersjön

Ökad forskningskommunikation om Östersjöns status är avgörande för att politiker ska ta de beslut som krävs för att rädda Östersjön. Det var huvudbudskapet vid Östersjöcentrums Almedalsseminarium.

Özz Nujen och Lovisa Fältskog Johansson

Almedalspanel med humor om allvarligt ämne

Den samhällsengagerade komikern Özz Nûjen ledde Stockholms universitets seminarium under Almedalsveckan den 3 juli. Tillsammans med företrädare från Arbetsförmedlingen, Sveriges ingenjörer, Byggcheferna, SJ och Svenskt näringsliv diskuterades hur utländska akademiker snabbare ska hitta jobb i Sverige. Seminariet kan ses på su.se/play/our-university.

SU i Almedalen

Eva Albrektson, projektledare
Sektionen för kommunikation, Samverkansavdelningen
eva.albrektson@su.se

Universitetet i Almedalen 2017

• Rektor medverkar i flera programpunkter Rektor Astrid Söderbergh Widding medverkar i universitetets tre seminarier om faktatillit och i ett seminarium tillsammans med Uppsala universitet (se listan till höger). Hon sitter även i paneler hos andra arrangörer.
  • Många SU-forskare i andras seminarier Förutom i universitetets egna seminarier (se kalendern till höger) medverkar liksom tidigare år många forskare hos andra arrangörer. Här följer exempel på sådan expertmedverkan, med länk till programmet i Almedalskalendariet.
  • SU-forskare i universitetets evenemang i Almedalen 2017 I universitetets Almedalsprogram den 3 och 4 juli samtalar forskare och inbjudna gäster i tre seminarier om hur faktatillit kan motverka faktaresistens. Utgångspunkterna är ämnen som miljökemi, journalistik, statsvetenskap och datavetenskap. Medverkande forskare från Stockholms universitet:
  • Universitetet i Almedalen Stockholms universitet är aktivt inom samhällsdebatt och samhällsutveckling. Det innebär bland annat att universitetet medverkar i Almedalsveckan på olika sätt. Den övergripande utgångspunkten är: Kloka beslut kräver kunskap.

Samtalsserien Vems sanning?

Vems sanning? En samtalsserie

En samtalsserie som reder ut begreppen om kunskapens status idag. Produceras tillsammans med Bildningspodden.