Almedalen 2013

Många från universitetet i Almedalen 2013

Universitetet medverkade med flera seminarier i Almedalen 2013, både i egen central regi och i samarbete med andra lärosäten/arrangörer. Liksom tidigare år deltog dessutom universitetets forskare och andra experter som inbjudna talare i seminarier, debatter och program hos ytterligare arrangörer.

Seminariet

Forskningskommunikation behövs för Östersjön

Ökad forskningskommunikation om Östersjöns status är avgörande för att politiker ska ta de beslut som krävs för att rädda Östersjön. Det var huvudbudskapet vid Östersjöcentrums Almedalsseminarium.

Özz Nujen och Lovisa Fältskog Johansson

Almedalspanel med humor om allvarligt ämne

Den samhällsengagerade komikern Özz Nûjen ledde Stockholms universitets seminarium under Almedalsveckan den 3 juli. Tillsammans med företrädare från Arbetsförmedlingen, Sveriges ingenjörer, Byggcheferna, SJ och Svenskt näringsliv diskuterades hur utländska akademiker snabbare ska hitta jobb i Sverige. Seminariet kan ses på su.se/play/our-university.