Almedalen 2015

SU i Almedalen 2015 – samverkan för framtidens skull

Kloka beslut kräver kunskap. Det var den övergripande utgångspunkten för Stockholms universitets centralt arrangerade program i Almedalen 2015.

Tisdag 30 juni och onsdag 1 juli bjöd universitetet med rektor Astrid Söderbergh Widding i spetsen in till två samtal med forskare och inbjudna gäster. Tema för samtalen var Möten mellan människa och samhälle och Möten mellan människa och miljö.
Se de inspelade samtalen till höger på sidan eller på su.se/play

• Astrid Söderbergh Widding i seminarium om framtidens universitet 2015-06-29 Malmö högskola anordnade på måndagen den 29 juni seminarium om framtidens universitet. Med i panelen fanns även Malmö högskolas rektor Stefan Bengtsson, Linnéuniversitets rektor Stephen Hwang och universitetskansler Harriet Wallberg samt Lena Hallengren och Betty Malmberg från Utbildningsutskottet.
  • SU i Almedalen 2015 – hela listan 2015-06-29 Stockholms universitet arrangerar ett antal program i Almedalen, på egen hand och tillsammans med andra. Dessutom medverkar många enskilda forskare i andra arrangörers program. Här följer en samlad lista i datumordning.
  • Forskare i Almedalen 2015 2015-06-29 I universitetets Almedalsprogram den 30 juni Möten mellan människa och samhälle och den 1 juli Möten mellan människa och miljö medverkar ett stort antal forskare i diskussioner med inbjudna gäster. Forskarna representerar många ämnesområden men kopplingen till aktuella samhällsfrågor är gemensam.
  • Alumner diskuterar kunskap för kloka beslut 2015-06-10 Alumner från Stockholms universitet medverkar i många programpunkter under Almedalsveckan, så även i universitetets egna seminarier.

SU i Almedalen

Eva Albrektson, projektledare
Sektionen för kommunikation, Samverkansavdelningen
eva.albrektson@su.se

Forskare i Almedalen 2015

Möt forskarna som medverkade i universitetets Almedalsprogram 2015.

Möten mellan människa och samhälle – vilken kunskap krävs för kloka beslut?

Möten mellan människa och miljö – vilken kunskap krävs för kloka beslut?