Almedalsveckan

4. Om oss
  5. Evenemang
  6. Almedalsveckan
  7. ”Universitetet kan fostra medborgare som ifrågasätter”

”Universitetet kan fostra medborgare som ifrågasätter”

Vänligen fyll i formuläret nedan

Kontakta redaktör

Captcha

För att vara säker på att denna funktion inte missbrukas ber vi att du identifierar dig genom att tolka antingen bilden eller ljudspåret nedan.

Tillbaka till artikeln

SU i Almedalen

Eva Albrektson, projektledare
Sektionen för kommunikation, Samverkansavdelningen
eva.albrektson@su.se

Universitetet i Almedalen 2017

• Rektor medverkar i flera programpunkter Rektor Astrid Söderbergh Widding medverkar i universitetets tre seminarier om faktatillit och i ett seminarium tillsammans med Uppsala universitet (se listan till höger). Hon sitter även i paneler hos andra arrangörer.
  • Många SU-forskare i andras seminarier Förutom i universitetets egna seminarier (se kalendern till höger) medverkar liksom tidigare år många forskare hos andra arrangörer. Här följer exempel på sådan expertmedverkan, med länk till programmet i Almedalskalendariet.
  • SU-forskare i universitetets evenemang i Almedalen 2017 I universitetets Almedalsprogram den 3 och 4 juli samtalar forskare och inbjudna gäster i tre seminarier om hur faktatillit kan motverka faktaresistens. Utgångspunkterna är ämnen som miljökemi, journalistik, statsvetenskap och datavetenskap. Medverkande forskare från Stockholms universitet:
  • Universitetet i Almedalen Stockholms universitet är aktivt inom samhällsdebatt och samhällsutveckling. Det innebär bland annat att universitetet medverkar i Almedalsveckan på olika sätt. Den övergripande utgångspunkten är: Kloka beslut kräver kunskap.

Samtalsserien Vems sanning?

Vems sanning? En samtalsserie

En samtalsserie som reder ut begreppen om kunskapens status idag. Produceras tillsammans med Bildningspodden.