Moderator Anna Bellman drog igång panelsamtalet med att berätta att Stockholms universitet just placerat sig på plats 98 på den senaste världsrankingen. Medverkande i panelsamtalet var Stefan Nordlund, prefekt vid Institutionen för matematik-och naturvetenskapsämnenas didaktik, Birgitta Åkerman, universitetsadjunkt, masterprogrammet vid Biologiska institutionen, Fanny Forsberg Lundell, docent i fransk språkvetenskap och en av verksamhetsledarna för Humtank, Anders Björkvall, docent, kandidatprogrammet i arbetslivskommunikation, Milda Rönn, doktor i nordiska språk, verksamhetsledare för Humsamverkan och Mikaela Almerud, projektledare Svenskt näringsliv deltog i panelsamtalet som handlade om vikten av att koppla ihop utbildning och arbetslivet, ju tidigare desto bättre var alla enigt överrrens om.
Moderator Anna Bellman drog igång panelsamtalet med att berätta att Stockholms universitet just placerat sig på plats 98 på den senaste världsrankingen. Medverkande i panelsamtalet var Stefan Nordlund, prefekt vid Institutionen för matematik-och naturvetenskapsämnenas didaktik, Birgitta Åkerman, universitetsadjunkt, masterprogrammet vid Biologiska institutionen, Fanny Forsberg Lundell, docent i fransk språkvetenskap och en av verksamhetsledarna för Humtank, Anders Björkvall, docent, kandidatprogrammet i arbetslivskommunikation, Milda Rönn, doktor i nordiska språk, verksamhetsledare för Humsamverkan och Mikaela Almerud, projektledare Svenskt näringsliv deltog i panelsamtalet som handlade om vikten av att koppla ihop utbildning och arbetslivet, ju tidigare desto bättre var alla enigt överrens om.

Runt 350 alumner hade samlats i Aula Magna för att ta del av en timmes program.

Alumndagens huvudtalare Eva Swartz Grimaldi delade inspirerande med sig om sin väg genom studier och arbetsliv. Hon återkom flera gånger till att allt man gör räknas i tid, att det gäller att utnyttja och förvalta sin tid och att också våga använda fritiden som en komplettering till arbetslivet. Sin utbildning har man även stor nytta av i sitt privatliv. Våga också pröva nya vägar, var inte låst till en specifik bransch i tid och evighet.

Alumndagen öppnade klockan 16 med registrering, mingel, fika och en minimässa i Aula Magnas galleri, där representanter från framförallt utbildningarna och studentkåren informerade om sina program och verksamheter. Efter ett panelsamtal och en föreläsning bjöds alla deltagare på dryck och snittar och utmärkt tillfälle till fortsatt mingel tillsammans med allautställare.
Teach for Sweden, Humsamverkan, Institutionen för mediestudier, Sektionen för geo- och miljövetenskaper, Statsvetenskapliga institution, Sociologiska institutionen, Fysikum, Juridicum, Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapämnenas didaktik, Barn och ungdomsvetenskapliga institutionen, SU Inkubator, Innovationskontoret, Karriärservice, Korta vägen, Stockholms universitets studentkår deltog på minimässan.
Teach for Sweden, Humsamverkan, Institutionen för mediestudier, Sektionen för geo- och miljövetenskaper, Statsvetenskapliga institution, Sociologiska institutionen, Fysikum, SU Inkubator, Innovationskontoret, Karriärservice, Stockholms universitets studentkår var några av de deltagande utställarna på den välbesökta minimässan.

Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik, MND, arrangerade ett seminarium på temat möjligheter och utmaningar för blivande matematiklärare med Kicki Skog. Seminariet lockade både lärare och matematikintresserade ur andra yrkesgrupper till diskussion och reflektioner. Flera intressanta inlägg gjordes angående dagens matematikundervisning och resultat - något som varit ett aktuellt ämne inte minst i pressen under hösten.
 	Juridiska institutionen arrangerade två föredrag med Anna Serner, VD Svenska Filminstitutet: Vilka friheter kan man ta sig, som jurist, ledare och människa? och Rolf Höök, tidigare lektor på universitetet: 18 000 studenter senare - Dåtid, nutid och framtid. Speglar utbildningen den verklighet som möter den nyutbildade juristen?
Juridiska institutionen arrangerade två föredrag. Anna Serner, VD Svenska Filminstitutet, talade om Vilka friheter kan man ta sig, som jurist, ledare och människa? och Rolf Höök, tidigare lektor på universitetet deltog med föreläsningen 18 000 studenter senare - Dåtid, nutid och framtid - speglar utbildningen den verklighet som möter den nyutbildade juristen? På bilden Christina Ramberg, Juridiska institutionen tillsammans med Anna Serner.

100 alumner samlades i Geovetenskapens hus för en fortsatt alumnafton på temat

100 alumner samlades i Geovetenskapens hus för en fortsatt alumnafton på temat klimat och miljö. Emma Karlsson, doktorand på Institutionen för tillämpad miljövetenskap (ITM), berättade med inlevelse om sina upplevelser under sommarens expedition, SWERUS-C3, med isbrytaren Oden i Arktis. Publiken som fyllde Nordenskiöldsalen till brädden fick ta del av forskningens frågeställningar, veta hur det är att vara på expedition och inte minst se fantastiska bilder från den arktiska sommaren. Det var forskare in action, vackra isberg, ödsliga ishav och en kort film som visade en nyfiken och kanske hungrig isbjörn med nosen i vädret bara metrar ifrån båten.

Efter föredraget kom publiken rätt ut i en utställning om forskningen på sektionen för geo- och miljövetenskaper. Utställningen bestod av minipostrar samt visning av en sedimentkärna från Arktis och en magisk glob. Geologklubben hade dukat upp en bar med smörgåsar och det blev alumnmingel.

Foto: Eva Enarson

Stockholms universitets studentkår sammanfattar kvällen:
Alumndag och polarexpedition
Alumndagen med temat utbildning + arbetsliv både kul och intressant

Företagsekonomiska institutionens Homecoming Day

Alumndagens program på SU Play

Att vara statsvetare och egenföretagare - Statsvetenskapliga institutionens alumnprogram