Den femte Alumndagen i ordningen hade temat konst och inleddes med korta konstvisningar under minglet i Aula Magna, där även ett antal institutioner ställde ut.

Alumnen Eva Swartz Grimaldi, även ledamot i universitetsstyrelsen, hälsade välkommen när programmet i stora hörsalen startade. Därefter följde ett panelsamtal modererat av alumnen Anna Wallgren på temat "Gör konst någon skillnad?". Panelen bestod av Richard Julin, konstnärlig ledare för Accelerator, konstnären Matti Kallioinen som har ett verk på Frescatiuniversitetet, konstvetaren Magdalena Holdar och konstvetenskapsalumnen Emelie Persson, projektledare för kulturdokumentärprogrammet "K Special" på SVT.

Konstvisning i Aula Magna. Foto: Ingmarie Andersson

Efter panelsamtalet ordnade fyra institutioner egna aktiviteter. Institutionen för mediestudier bjöd på föredrag med Eva Esseen Arndorff från TriArt Film på temat "When art plays Monopoly", Biologiska sektionen arrangerade fotoutställningen "Images of Biology – from cell to ecosystem", Historiska institutionen arrangerade mingel och föredrag med Git Scheynius från Stockholms filmfestival på temat "​Framtidens ledare inom det kulturella fältet​", och Sektionen för Geo- och miljövetenskaper ordnade alumnträff med tema hav och arbetsmarknad i Geohuset med efterföljande Geopub.

Mingel på Alumndagen. Foto: Ingmarie Andersson