Forskardagarna

5. Evenemang
  6. Forskardagarna
Se filmerna från forskardagarna
Fysikshowen under Forskardagarna fick gymnasister att uppleva fysik. Foto: Niklas Björling.

Festligt och fullt under Forskardagarna

Under Forskardagarna den 11–12 oktober fyllde gymnasister och andra intresserade Aula Magna och Allhuset. På programmet fanns 24 av universitetets nydisputerade forskare som berättade om sin forskning. Se föreläsningarna i efterhand på su.se/play

Meighan Boyd

Vilka var årets föreläsningar?

Hur bra är egentligen det svenska djurskyddet? Varför kallas tången för havens skog? Svaren fick vi av några av Stockholms universitets nyblivna doktorer under Forskardagarna. Här finns årets föreläsare.

Sweruspuff

Arktis, medmänsklighet, spel och Nobelpris

Under Forskardagarna bjöd vi också på samtal med några av våra mer etablerade forskare och lektorer i fyra fördjupade samtal på teman som medmänsklighet, Arktis, datorspelande och årets Nobelpris.

Forskardagarnapuff

Vad är Forskardagarna?

Under Forskardagarna kan du ta del av aktuella forskningsresultat från Stockholms universitets fyra forskningsområden: humaniora, samhällsvetenskap, juridik och naturvetenskap.

Ansvarig: Samverkansavdelningen
E-post: forskardagarna@su.se

Vägbeskrivning:
Aula Magna, Frescati.

• T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: Bussarna 50, 540, 608 samt 670.
  • Bil: Högra sidan av Roslagsvägen norr om Roslagstull.
Länk till Forskardagarna på su.se/play