Forskardagarna

5. Evenemang
  6. Forskardagarna

Forskardagarna, 3–5 oktober i Aula Magna

Hur hänger organiserad brottslighet och våldsbejakande extremism ihop? Är en tupp dominant för att han är tuff, eller är han tuff för att han är dominant? och Varför skjuter vi ofta upp saker det är extra bråttom med?

Under årets Forskardagar kan du botanisera bland Stockholms universitets allra senaste forskningsrön, presenterade av våra nyfikna och nyblivna doktorer. Schema för dagarna publiceras i början av augusti.

Möt universitetets forskning med din klass

Är du lärare eller kanske en av våra framtida studenter? Ställ dina frågor direkt till våra nyblivna forskare under Forskardagarna 2017.

Skärmdump trailer om forskare i barn och ungdomsvetenskap

Så skapas en idrottshjälte

Det räcker inte med att vara en stor idrottstalang för att lyckas som idrottare. Framgångsreceptet är att kunna prata för sig och att ha en tydlig bild av att man ska lyckas.

Skärmdump fisk

Känslor avgör om du köper eko

Spelar det någon roll för dig om fisken du köper i butiken är miljömärkt eller inte? Svaret beror framför allt hur orolig du är för hur det står till i våra hav och sjöar.

Skärmdump trailer om forskare i modevetenskap

Mycket jobb med att vara vanlig

Våra kläder är en av de viktigaste vägar vi har för att visa vilka vi är. Vi väljer och ratar plagg utifrån vad vi vill berätta om oss själva. Men att se ut som alla andra är också ett aktivt val.

Forskardagarna

Ansvarig: Samverkansavdelningen
E-post: forskardagarna@su.se

Vägbeskrivning:
Aula Magna, Frescati.

• T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: Bussarna 50, 540, 608 samt 670.
  • Bil: Östra sidan om Roslagsvägen norr om Roslagstull.

Vill du veta vad som händer under Forskardagarna?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Din e-postadress

Länk till Forskardagarna på su.se/play