Besökare på Forskardagarna 2016 tittar på experiment med Fysikshow. Foto: Niklas Björling
Experiment med flytande kväve under Forskardagarna 2016. Foto: Niklas Björling

Schema kommer under våren

Under tre dagar berättar våra nyblivna doktorer om sin forskning i korta populärvetenskapliga föreläsningar. Du möter också några av våra mer etablerade forskare i fördjupande samtal om aktuella ämnen från Stockholms universitets fyra stora forskningsområden: humaniora, samhällsvetenskap, juridik och naturvetenskap. Tiden är preliminärt satt till 9-13 alla tre dagarna, med reservation för ändringar. Vi återkommer med schema för dagarna under våren.

Gratis och öppet för alla

Årets Forskardagar hålls liksom förra året i Aula Magna och Rotundan (Allhuset). Att besöka Forskardagarna är gratis och öppet för alla. Ingen föranmälan krävs för att delta, men eftersom antalet platser är begränsat är det först till kvarn som gäller. För att få tillträde till ett föredrag måste du som besökare vara på plats i tid.

Möt universitetets forskning med din klass

Forskardagarna riktar sig framför allt till dig som gymnasieelev eller lärare på gymnasienivå. Alla föreläsningar samtal och aktiviteter är populärvetenskapligt inriktade och handlar förutom om aktuell forskning också om varför forskning är viktigt och om vad Stockholms universitet kan erbjuda blivande studenter.

Mer på programmet:

I Rotundan i Allhuset finns studievägledare och studentambassadörer på plats för att berätta om livet som student vid Stockholms universitet. Vi bjuder på Fysikshow – en sprakande liveshow med flytande kväve och teslaspolar m.m.

För mer information: su.se/forskardagarna

För kontakt e-posta: forskardagarna@su.se