Forskardagarna 2017 Foto: Niklas Björling

Forskardagarna är gratis och öppet för alla,men riktar sig framför allt till dig som gymnasieelev eller lärare på gymnasienivå. Alla föreläsningar samtal och aktiviteter är populärvetenskapligt inriktade och handlar förutom om aktuell forskning också om varför forskning är viktigt och om vad Stockholms universitet kan erbjuda blivande studenter.

Att studera vid Stockholms universitet

På plats under Forskardagarna finns studievägledare och studenter för att svara på dina frågor om hur det är att studera vid Stockholms universitet.

Mer på programmet

I Galleriet utanför Aula Magna träffar du några av våra forskare och kan testa olika experiment.Vi bjuder bland annat på Fysikshow – en flammande show med flytande kväve och teslaspolar. Har du frågor eller tankar om hur evenemanget skulle kunna förbättras inför nästa år?