De ämnen som rankas inom topp hundra i världen är geografi (23), miljövetenskap (27), sociologi (35) samt lingvistik, moderna språk, filosofi, biologiska vetenskaper, kemi, geologiska och marina vetenskaper, fysik och astronomi, medie- och kommunikationsvetenskap, utbildningsvetenskap, ekonomi och juridik (51- 100).  Stockholms universitet presterar bättre i år än 2014 då åtta ämnen fanns representerade bland topp hundra.

Stockholms universitets placering i de viktigaste rankningarna

QS World University Rankings by Subject

QS Rankings publiceras årligen av brittiska Quacquarelli Symonds (QS). Rankningen innehåller både internationella och nationella rankningstabeller och anses vara en av de tre mest använda och inflytelserika universitetsrankningarna i världen tillsammans med Times Higher Education World University Rankings och Academic Ranking of World Universities.

2004-2009 publicerades universitetsrankningen av tidskriften Times Higher Education i samarbete med analysfirman QS Ltd. Från och med 2010 står QS ensamma för rankingen. QS presenterar både en världsrankningslista utan hänsyn till ämne (senast september 2014) och listor inom breda fält och ämnen. Från och med 2011 tillkom en mer renodlad lista för ämnen (subject) och den har genomgått större eller smärre metodologiska förändringar för varje år.

QS Quacquarelli Symonds bildades 1990 och är en global aktör som tillhandahåller information, forskning och lösningar inom högre utbildning.