Times Higher Education (THE) World University Rankings 2018 presenterades den 5 september och liksom tidigare år dominerar amerikanska och brittiska universitet rankningen. Toppar listan gör University of Oxford följt av University of Cambridge. På tredje plats finns California Institute of Technology.

Tre svenska universitet rankas av THE bland världens 100 främsta. Karolinska institutet finns på plats 38, Uppsala universitet ligger på plats 86 och Lunds universitet på plats 93. Stockholms universitet hamnar strax utanför topp 100-listan, på plats 134. Universitetets placering i föregående års rankning var 144.

Times Higher Education World University Rankings görs utifrån 13 kriterier som forskning, undervisning, kunskapsöverföring till samhället och internationalisering.

Times Higher Education World University Rankings 2018

Stockholms universitet i olika rankningslistor