De ämnen vid Stockholms universitet som rankas inom topp hundra i världen är geografi (39), miljövetenskap (40), socialpolitik och administration (46) sociologi (49). Lingvistik, antropologi, arkeologi, filosofi, medie- och kommunikationsvetenskap, nationalekonomi, kemi samt geologiska och marina vetenskaper hamnar på plats 51 - 100. Biologiska vetenskaper, juridik, moderna språk och utbildningsvetenskap hamnar på plats 101 - 150.

Tio ämnen bäst i Sverige

Tio ämnen rankas även som nummer ett i Sverige. Stockholms universitets är enligt QS bäst i landet på antropologi, filosofi, geologiska och marina vetenskaper, lingvistik, medie- och kommunikationsvetenskap, moderna språk, socialpolitik och administration, sociologi, kemi och utbildningsvetenskap.

QS World University Rankings by Subject

QS Rankings publiceras årligen av brittiska Quacquarelli Symonds (QS). Rankningarna innehåller både internationella och nationella rankningstabeller av universitet och ämnen. QS Rankings anses vara en av de tre mest använda och inflytelserika universitetsrankningarna i världen tillsammans med Times Higher Education World University Rankings och Academic Ranking of World Universities.

Årets version av QS ämnesrankning utvärderade 4 438 universitet och totalt rankades 1117 av dessa. Förändringar i metod och antal ämnen från tidigare år innebär att direkt jämförelse med förra årets placeringar inte är helt relevanta.

Stockholms universitet på plats 196 i QS-rankningen

Läs mer här om QS World University Rankings.