Stockholms universitet slår sig, med en 88:e plats i båda ämnena, in som enda svenska lärosäte på 2017 års upplaga av THE World University Rankings lista över världens hundra främsta lärosäten för Arts and humanities och Business and Economics. Ämnesrankingarna, som publicerades 28 september, mäter teaching, research, knowledge transfer och international outlook inom åtta olika områden.

Topp hundra inom fem av åtta områden

Inom fem av åtta områden rankas Stockholms universitet topp hundra: Arts and humanities (88), Life Sciences (49), Physical Sciences (92), Business and Economics (88) och Social Sciences (87).

På THE World University Rankings sammanlagda lista placerar sig Stockholms universitet på plats 144.

Läs mer om Times Higher Education och rankinglistorna på www.timeshighereducation.com.

Stockholms universitet i rankningslistor.