Organisation

Ekonomiavdelningen består av en avdelningschef, en sektion för redovisning och en sektion för inköp- och upphandling samt en central stab.

Central stab och administration

Staben arbetar med gemensamma ekonomiavdelningsfrågor, förvaltning av de ekonomiadministrativa systemen, behörigheter och lösenord kopplade till systemen, stiftelseadministration samt är redovisningsstöd åt universitetets holdingbolag. På sektionen arbetar ekonomer och systemförvaltare. Chef är Pia Grankvist.

Inköp- och upphandlingssektionen

Sektionen arbetar med inköps- och upphandlingsfrågor såsom, e-handel, upphandling och avtalsuppföljning. På sektionen arbetar upphandlare, jurister, avtalscontroller och inköpssamordnare. Chef är Susanne Ekman.

Redovisningssektionen

Sektionen arbetar med betalningsflöde, bokslut och årsredovisning, kund- och leverantörsreskontra, stöd i externa projekt samt löpande redovisning. På sektionen arbetar ekonomer och controller. Chef är Karolina Pihlblad.

Ekonomiavdelningen ligger på Universitetsvägen 10, Paviljongen C-D, Södra husen.

För mer detaljerad information se,

Vem gör vad på ekonomiavdelningen

Inbetalningar till Stockholms universitet

Svenska inbetalningar ska ske via BG 5050-0206.

Utrikesinbetalningar ska ske via:

Bank: Danske Bank, Norrmalmstorg 1, 111 46 Stockholm
Bankkonto: 12810117756

IBAN: SE1612000000012810117756
SWIFT/BIC: DABASESX

Organisationsnummer: 202100-3062
VAT: SE202100306201

Fakturaadresser

Leverantörer som skickar pappersfakturor ska skicka fakturorna till en särskild fakturaadress med korrekt fakturareferens för att fakturorna ska kunna skannas.

Fakturaadress:
Postbox 50741
202 70 Malmö

Fakturareferens ska börja med institutionsnummer på både pappersfakturor och elektroniska fakturor.
Fakturareferenser för Stockholms universitet finns i filen Fakturareferenser.