Organisation

Ekonomiavdelningen består av en avdelningschef, en sektion för redovisning, en sektion för inköp och upphandling, en sektion för stiftelser och externa projekt samt ett systemförvaltningsteam.

Redovisningssektionen

Sektionen arbetar med betalningsflöde, bokslut och årsredovisning, kund- och leverantörsreskontra samt löpande redovisning. På sektionen arbetar ekonomihandläggare, controller och utredare. Chef är Karolina Pihlblad.

Inköpssektionen

Sektionen arbetar med inköps- och upphandlingsfrågor såsom, e-handel, upphandling och avtalsuppföljning. På sektionen arbetar upphandlare, jurist, avtalscontroller och inköpssamordnare. Chef är Susanne Ekman.

Sektionen för stiftelser och externa projekt

Sektionen arbetar med stiftelseadministration och stöd i externa projekt samt är redovisningsstöd åt universitetets holdingbolag. På sektionen arbetar ekonomer och redovisningsansvariga. Chef är Anne Krantz.

Systemförvaltningsteamet

Teamet arbetar med förvaltning av de ekonomiadministrativa systemen samt hanterar behörigheter och lösenord. I teamet arbetar systemförvaltare. Chef är Pia Grankvist.

Ekonomiavdelningen ligger på Universitetsvägen 10, Paviljongen C-D, Södra husen.

För mer detaljerad information se,

Vem gör vad på ekonomiavdelningen

Inbetalningar till Stockholms universitet

Svenska inbetalningar ska ske via BG 5050-0206.

Utrikesinbetalningar ska ske via:

Bank: Danske Bank, Norrmalmstorg 1, 111 46 Stockholm
Bankkonto: 12810117756

IBAN: SE1612000000012810117756
SWIFT/BIC: DABASESX

Organisationsnummer: 202100-3062
VAT: SE202100306201

Fakturaadresser

Leverantörer som skickar pappersfakturor ska skicka fakturorna till en särskild fakturaadress med korrekt fakturareferens för att fakturorna ska kunna skannas.

Fakturaadress:
Postbox 50741
202 70 Malmö

Fakturareferens ska börja med institutionsnummer på både pappersfakturor och elektroniska fakturor.
Fakturareferenser för Stockholms universitet finns i filen Fakturareferenser.