Namnet ersätter den gamla benämningen ”Huvudbiblioteket”. Även universitetsbibliotekets utlokaliserade specialbibliotek, som tidigare kallades ”filialer”, har bytt namn och heter numera enheter. Anledningen till namnbytet är behovet av en ny benämning för ett nytt enhetligt arbetssätt där bibliotekets verksamhet har samma inriktning oavsett placering.

Benämningen Huvudbiblioteket kommer att bytas ut succesivt på alla platser där det förekommer: webben, trycksaker, bibliotekskatalogen, bibliotekets cirkulationssystem, SUKAT och SU:s app.

Namnet Frescatibiblioteket röstades fram av bibliotekets personal och godkändes av biblioteksledningen, biblioteksstyrelsen och rektorn. Namnet anknyter till universitetsområdet och har hittills fått ett positivt mottagande av bibliotekets besökare.

Öppet hus den 19 februari

Efter ett och ett halvt år av ombyggnadsarbete är det dags för återinvigning av universitetsbiblioteket. Onsdag den 18 februari äger invigningsceremonin rum för inbjudna gäster. Den dagen är biblioteket stängt för besökare. Torsdagen den 19 februari har biblioteket öppet hus där alla är välkomna att delta i guidade visningar, frågesport och musikunderhållning eller bara komma in och se hur de nya lokalerna ser ut.

Mer information kommer på www.sub.su.se.