Paul Levin. Foto: Clément Morin

Scholars at Risk (SAR) arbetar för akademisk frihet inom högre utbildning och deltar på årets bokmässa som en av fyra huvudpartners i yttrandefrihetens monter. Montern bemannas av forskare från Stockholms universitet och Göteborgs universitet.

Samtal om läget i Turkiet

På lördag 24 september kl 16:00 hålls ett seminarium om yttrandefrihet i Turkiet. Läget för landets akademiker, författare och journalister blir allt svårare och här finns chansen att möta några av dem i ett samtal. Från Stockholms universitet medverkar Paul Levin, föreståndare för Institutet för Turkietstudier; Cengiz Candar, gästforskare samt turkisk journalist och författare; Arne Jarrick, professor vid Centrum för evolutionär kulturforskning och styrelsemedlem i Swedish Research Institute i Istanbul samt Didem Oral, gästforskare vid Statsvetenskapliga institutionen.

Övriga huvudpartners till temamontern om yttrandefrihet är Svenska PEN, ICORN och GU-projektet Global Free Speech. Hela programmet hittar du här.