Internationella studenter på scenen i Aula Magna där Nobel-pristagarna just talat.

En grupp internationella studenter besökte Stockholms universitet under Nobelveckan och fick vid ett lunchmingel träffa några av de professorer som ingår i Nobel-kommittéerna samt professor Christina Moberg, preses vid Kungliga Vetenskapsakademien. De fick också möta Stefan Buijsman, rekordung doktor vid Stockholms universitet, som inspirerade dem att forska och studera.

Dr. Stefan Buijsman, filosofiska institutionen, medverkade när internationella studenter var på Stockholms universitet under Nobel-veckan.

De 25 studenterna kom från USA, Indien, Bangladesh och Storbritannien var här på ett årligt återkommande program i samarbete med National Society of High School Scholars, NSHSS. Organisationen med bas i Atlanta, USA, har startats av en släkting till Alfred Nobel. Den ger stöd till studenter med stort intresse för akademiska studier.

Studenternas program på Stockholms universitet omfattade förutom Nobel-föreläsningarna möte med prorektor, några gästföreläsningar, programmet Nobel Week Dialogue som i år handlade om framtidens mat, samt besök på Nobelmuseum och en egen Nobel-middag på Fakultetsklubben.