Almedalsveckan

Almedalen

Sätter havsfrågorna på agendan

Stockholms universitets Östersjöcentrum deltar årligen under Almedalsveckan för att diskutera aktuella havsmiljöfrågor. Ta del av den senaste forskningen och träffa våra experter vid Sveriges största politiska mötesplats.

Almedalsveckan 2017

Hur mår Östersjön? I år lanserades vår nya sammanställning "Under ytan 2017" med åtgärdsrekommendationer för en friskare Östersjö. Våra forskare diskuterade även avancerad vattenrening och hotade torskbestånd.

Almedalsveckan 2016

Kan Sverige ta ledartröjan i arbetet för ett EU-förbud mot mikroplast i kroppsvårdsprodukter? Och hur ser framtidens Östersjön ut? Många marina frågor diskuterades under Almedalsveckan. Se de filmade seminarierna.

Almedalsveckan 2015

Östersjön var temat för många intressanta evenemang under Almedalsveckan 2015. Flera av våra forskare var på plats och vi anordnade evenemang tillsammans med Initiativet Hållbara Hav och Östersjöveckan samt deltog i Stockholms universitets seriesamtal.

Almedalsveckan 2014

Kemikalier på menyn, främmande arter och stort mediafokus på döda havsbottnar. Årets Almedalsvecka var minst sagt intensiv med seminarier och utställningar ombord R/V Aurelia och Briggen Tre Kronor.

Almedalsveckan 2013

Hur kan mer kunskap nå politiker, myndighet och allmänhet? Under årets evenemang arrangerade Östersjöcentrum seminariet "Hav tröst" där forskare, kommunikations-experter och övriga talespersoner med ett starkt Östersjöengagemang medverkade.

Håll kontakten med oss!

Följ oss på twitter

Kontakt och projektledare vid Östersjöcentrum
Siri Kraemer Maassen, siri.maassen@su.se

Till Stockholms universitets sida om Almedalen
Till almedalsveckan.info för det officiella programmet 2017

Samarbeten under Almedalen

Sedan Östersjöcentrums inrättande 2013 har vi varje år arrangerat och deltagit på olika aktiviteter under Almedalsveckan. Oftast i samverkan med @HallbaraHav, @UUCampusGotland och självklart @Stockholms_univ!