havtröst

Möt äventyraren och fotografen Oskar Kihlborg som rodde 175 sjömil för att uppmärksamma att Sverige inte har ett modernt forskningsfartyg i Östersjön, Allan Larsson som startat Östersjöinitiativet och Anders Lindberg, styrelseordförande för det nybildade Östersjöcentrum vid Stockholms universitet och en erfaren opinionsbildare. På plats finns även Anita Brodén, miljöpolitisk talesperson för Folkpartiet. Hör också Östersjöcentrums föreståndare Tina Elfwing berätta hur Östersjön utvecklats i takt med olika åtgärder och centrets vetenskapliga ledare Christoph Humborg belysa tänkbara scenarier och vägvalen inför framtiden.

Panel:
Allan Larsson, Östersjöinitiativet
Björn Risinger, GD Havs- och vattenmyndigheten
Oskar Kihlborg, fotograf, föreläsare och äventyrare
Anita Brodén, miljöpolitisk talesperson Folkpartiet
Från Östersjöcentrum medverkar ordföranden Anders Lindberg, föreståndaren Tina Elfwing och vetenskaplige ledaren Christoph Humborg.
Moderator: Hanna Zetterberg

Seminariet direktsänds på www.su.se/play där det även kan ses i efterhand.
Östersjöseminariet i Almedalskalendariet
Twitter: Vi använder #almedalen