Östersjöcentrums styrelse

Östersjöcentrums styrelse består av en ordförande och sex ledamöter. Fyra av dessa sju personer är seniora forskare från Stockholms universitet medan övriga tre är externa representanter.

Arbetsform och uppgifter
Styrelsen under ledning av ordförande har vanligen 4-5 möten per år. Centrala arbetsuppgifter är att godkänna budget och verksamhetsplanering, samt att ta långsiktiga beslut av strategisk betydelse för utveckling av verksamheten. Mötesprotokoll läggs ut här efter att ha godkänts av ledamöterna på följande möte.

Styrelsens sammansättning från 2017

• Lena Gustafsson, ordförande, tidigare rektor vid Umeå universitet
  • Björn Carlson, ledamot, stiftelsen BalticSea2020
  • Bo Lehander, ledamot, stiftelsen BalticSea2020
  • Martin Jakobson ledamot, Institutionen för geologiska vetenskaper, Stockholms universitet
  • Michael Tedengren, ledamot, Institutionen för ekologi, miljö och botanik, Stockholms universitet
  • Magnus Breitholtz, ledamot, Institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi, Stockholms universitet
  • Vakant, ledamot, Stockholms universitet
  • Christina Rudén, suppleant, Institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi, Stockholms universitet

Rektors beslut om styrelse 2017 (42 Kb)
Här finns protokollsutdrag från rektorsföredragning 2017-02-09 då beslut om den nya styrelsen togs.

Styrelse för Baltic Nest Institute
I enlighet med separat avtal har Baltic Nest Institute en internationell styrelse som framför allt ansvarar för det internationella samarbetet. Styrelsen består av representanter för de deltagande organisationerna samt huvudfinansiärerna. Denna styrelse kvarstår.

Styrelseprotokoll

Protokoll 1/2017 (357 Kb) , 29 mars

Protokoll 4/2016 (354 Kb)

Protokoll 3/2016 (815 Kb)

Protokoll 2/2016 (377 Kb)

Protokoll 1/2016 (84 Kb)

Protokoll från tidigare år finns här

Kommande styrelsemöten

Våren 2017
onsdag 29/3
måndag 29/5

Hösten 2017
måndag 11/9
måndag 13/11

Styrelsemöten hålls kl. 10-13 i Östersjöcentrums lokaler om inte annat anges.

Viktiga dokument

Ladda ner och läs Östersjöcentrums stadgar och universitetsstyrelsens beslut gällande inrättande av Stockholms universitets Östersjöcentrum:

Östersjöcentrums verksamhet