Foto: Anneli Sule
Foto: Annelie Sule

Fotbollsstjärnan Lilian Thuram pratade om sin bok ”Mina svarta stjärnor”. I boken lyfter Thuram fram de glömda svarta hjältarna i historien, och han pratar om hur beskrivningar av “svart” och “vitt” formar oss människor.

Se klipp från intervjun från Internationella torget där vår lärare Fraçoise Sule medverkade som tolk:

Förutom detta medverkade även Francoise Sule med den den schweiziska fortfattaren Irena Brezná i seminarierna: ”Mästerlig kamp mot fördomar”, "Lilian Thuram and Irena Brezná on the constraints of xenophobia" samt "The ungrateful stranger"

Foto: Anneli Sule
Foto: Annelie Sule

I bilden ovan från vänster: Lovisa Fhager-Hardelin, Soraya Post, Staffan Tapper, Maria Sjöström-Gisslen, Fraçoise Sule

Vår docent Fanny Forsberg Lundell medverkade i tre olika evenemang bland annat dessa två.

Foto: Humtank
Foto: Timbro

Fanny Forsberg Lundell intervjuas om sin forskning om kulturella migranter i Frankrike av Lars Anders Johansson, kulturansvarig på tankesmedjan Timbro.

Foto: Timbro
Foto: Humtank

Fanny Forsberg Lundell leder samtal med historikern Rasmus Fleischer om humanioras roll i en algoritmisk framtid, i regi av tankesmedjan Humtank.

Centro de Língua Portuguesa - Camões vid Stockholms universitet samordnade och medverkade i sju olika evenemang och seminarier. Bland de portugisiska gästerna fanns den kända och prisbelönte barnförfattare Álvaro Magalhães och Manuel Porteladocent, poet, översättare och performer.

Manuel Portela, Álvaro Magalhães och den svenska svensk barn- och ungdomsboksförfattare Åsa LindÅsa Lind
Manuel Portela