Samverkan

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan

Dynamisk samverkan

Stockholms universitet gör kunskap tillgänglig för alla genom dialog och aktiv medverkan i debatt och samhällsutveckling. En relation med Stockholms universitet är värdefull oavsett om du är beslutsfattare, tidigare student eller möter oss på annat sätt. Universitetets forskare anlitas i statliga utredningar, medverkar i media, lämnar remissvar på lagförslag och ingår i flera nobelkommittéer och internationella expertorgan.

Samverkansnyheter

  • Nytt open access-avtal med Springer Nytt open access-avtal med Springer 2016-08-26 Nu kan du som forskare vid Stockholms universitet publicera dig open access utan avgift i över 1600 tidskrifter från Springer.
  • Foto:Christian Saltas
Richard Julin blir konstnärlig ledare för Accelerator 2016-08-25 Mötesplatsen mellan konst och vetenskap, Accelerator, har fått sin första konstnärliga ledare. Det blir Richard Julin, senast biträdande museichef på Magasin III, som ska leda undersökandet av konst och samhälle i de stora underjordiska lokalerna på Stockholms universitet.
  • Blir det Latinoväljarna som avgör? 2016-08-24 En gång i tiden var spanska något man bara hörde i Kalifornien och längs med Calle Ocho i Miami. Idag är spanska ett självklart språk för reklammakare, myndigheter och företag i varenda amerikansk delstat.