Samverkan

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan

Dynamisk samverkan

Stockholms universitet gör kunskap tillgänglig för alla genom dialog och aktiv medverkan i debatt och samhällsutveckling. En relation med Stockholms universitet är värdefull oavsett om du är beslutsfattare, tidigare student eller möter oss på annat sätt. Universitetets forskare anlitas i statliga utredningar, medverkar i media, lämnar remissvar på lagförslag och ingår i flera nobelkommittéer och internationella expertorgan.

Lärarlyftet. Foto: Skolverket

Säkra behörigheten med Lärarlyftet II

Fortfarande platser kvar till kurser som startar höstterminen 2015. Sen anmälan är möjlig.

Samverkansnyheter

  • Hållbar skogsskötsel kräver samarbete 2015-07-15 Skogen håller många nycklar till ett mer hållbart samhälle. Gränsöverskridande utbildning och samverkan är centralt för att bemöta de komplexa frågor som uppstår inom skogsskötsel.
  • Kinesiska tjänstemän studerar svensk välfärd och socialpolitik 2015-06-10 Under maj och juni 2015 anordnar Stockholms universitet det nionde programmet för tjänstemän från provinsen Guangdong i Kina. Universitets professor Astri Muren från Ekonomiska institutionen välkomnade de 21 deltagarna vid öppningsceremonin den 27 maj.
  • Tvärvetenskapliga lösningar för framtidens Stockholm 2015-06-09 Har du hört talas om P.I.G., EcoFlower eller The Sports Truck? Inte? Det är inte så konstigt, eftersom samtliga är spritt nya koncept som presenterades vid OpenLabs projektleverans den 4 juni. Det är dock inte omöjligt att ett eller flera av dem realiseras och blir en del av vardagen för framtidens stockholmare.
Anna Ryott. Foto: Eva Enarson.

Månadens alumn

– Att arbeta med saker jag brinner för har alltid varit oerhört viktigt för mig. Det säger månadens alumn Anna Ryott, vd för svenska statens utvecklingsfinansiär Swedfund och talare på Alumndagen 1 oktober.