Månadens alumn

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan
  5. Alumn
  6. Månadens alumn
Beatrice Fihn. Foto: ICAN

2017 blir ett intensivt år för Beatrice Fihn. I mars startar FN-förhandlingarna om ett förbud mot kärnvapen – och hon leder det internationella nätverk av organisationer som går i täten för arbetet.

Milad Mohammadi portträttbild

”När Milad talar lyssnar folk”

Redan som 22-åring tog Milad Mohammadi en juristexamen och samtidigt en kandidatexamen i statsvetenskap, två år senare utsågs han till Årets talare. Den 13 januari ska han som talare på välkomstdagen inspirera nya studenter.

Karin Helander

Karin Helander – med passion för det goda samtalet

Lusten styrde till teatern, barnkulturen, undervisning och forskning, och nu till arbetet som vicerektor vid Stockholms universitet. Och en viktig uppgift är att främja samtalet mellan akademin och det omgivande samhället.

Catherine Odora Hoppers tumnagelbild

Catherine Odora Hoppers – Möten över gränser är dynamit

När man för samman människor och låter dem mötas över disciplingränser, det är då det händer. Det är månadens alumn Catherine Odora Hoppers övertygad om.

Johan Rockström siktar på en hållbar värld

Johan Rockström – siktar på en hållbar värld

Åren som forskare i Afrika formade Johan Rockström – för att förvalta vår planet krävs åtgärder på såväl lokal som global nivå. Därför byter denna planetskötare ibland roll till djurskötare för att fördjupa insikter om matens miljöpåverkan.

SU Alumni

Nätverka med alumner och presentera dig och din kompetens i alumnportalen.

Universitetet i sociala medier Universitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube