Månadens alumn

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan
  5. Alumn
  6. Månadens alumn
Månadens alumn Emelie Persson

Socialantropologi, företagsekonomi och konstvetenskap. Det är den perfekta grunden för den som vill arbeta med kultur på SVT. Åtminstone om man får tro månadens alumn Emelie Persson.

Merja-Liisa Heikkinen. Foto: Privat

Med passion för finska

Finska är inte svårare än andra språk, det är bara annorlunda. Det menar Merja-Liisa Heikkinen, som har undervisat i finska som främmande språk i många år och utbildade sig till ämneslärare vid Stockholms universitet i slutet av 1980-talet.

Hannes Meidal. Foto: Elsa Helin

”Det sanna” på scenen

Teatern kan hjälpa oss att vässa vår blick, byta perspektiv, se på tillvaron med andras ögon. Dessutom är det något djupt humanistiskt med själva teaterhändelsen i sig, säger Hannes Meidal, skådespelare, dramatiker och alumn från Stockholms universitet.

Nina Rung. Foto: Annika Hallman

Konsten att sprida huskurage

Varför vågar så få grannar ingripa mot våld? Hur kan man uppmuntra fler att agera och visa omtanke om varandra? Nina Rung, kriminolog från Stockholms universitet, arbetar förebyggande mot våld i nära relationer.

Masse Hellström, månadens alumn. Foto: Privat

Vägen ut i världen

När en smittsam sjukdom bryter ut sprids rykten lika snabbt som viruset. Och människor över hela världen hittar olika orsaker att inte vaccinera sina barn. Månadens alumn Masse Hellström, socialantropolog från Stockholms universitet, försöker ändra på det med fakta, förståelse och dialog.

Alumnnätverket

Registrera dig i alumnnätverket för att få uppdateringar och inbjudningar till våra aktiviteter.

Universitetet i sociala medier Universitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube