Månadens alumn

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan
  5. Alumn
  6. Månadens alumn
Hannes Meidal. Foto: Elsa Helin

Teatern kan hjälpa oss att vässa vår blick, byta perspektiv, se på tillvaron med andras ögon. Dessutom är det något djupt humanistiskt med själva teaterhändelsen i sig: främmande människor sätter sig på ett givet klockslag tillsammans i ett rum och delar något som uppstår just i den stunden, i mötet mellan scen och salong, säger Hannes Meidal, skådespelare, dramatiker och alumn från Stockholms universitet.

Jenny Jägerfeld sitter i brun soffa benen i kors rosa blommig tapet bakom

Författaren som också är psykolog

Jenny Jägerfeld ville från början bli journalist men när hon inte kom in på journalistprogrammet hoppade hon istället på psykologprogrammet – vilket hon i efterhand är glad för. Den 30 mars deltar hon på psykologiska institutionens alumnträff. 

Beatrice Fihn

Beatrice Fihn leder kampen mot kärnvapen

2017 blir ett intensivt år för Beatrice Fihn. I mars startar FN-förhandlingarna om ett förbud mot kärnvapen – och hon leder det internationella nätverk av organisationer som går i täten för arbetet.

Milad Mohammadi portträttbild

”När Milad talar lyssnar folk”

Redan som 22-åring tog Milad Mohammadi en juristexamen och samtidigt en kandidatexamen i statsvetenskap, två år senare utsågs han till Årets talare. Den 13 januari ska han som talare på välkomstdagen inspirera nya studenter.

Catherine Odora Hoppers tumnagelbild

Catherine Odora Hoppers – Möten över gränser är dynamit

När man för samman människor och låter dem mötas över disciplingränser, det är då det händer. Det är månadens alumn Catherine Odora Hoppers övertygad om.

SU Alumni

Nätverka med alumner och presentera dig och din kompetens i alumnportalen.

Universitetet i sociala medier Universitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube