Månadens alumn

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan
  5. Alumn
  6. Månadens alumn
Milad Mohammadi toppyta

Redan som 22-åring tog Milad Mohammadi en juristexamen och samtidigt en kandidatexamen i statsvetenskap, två år senare utsågs han till Årets talare. Den 13 januari ska han som talare på välkomstdagen inspirera nya studenter.

Karin Helander

Karin Helander – med passion för det goda samtalet

Lusten styrde till teatern, barnkulturen, undervisning och forskning, och nu till arbetet som vicerektor vid Stockholms universitet. Och en viktig uppgift är att främja samtalet mellan akademin och det omgivande samhället.

Catherine Odora Hoppers tumnagelbild

Catherine Odora Hoppers – Möten över gränser är dynamit

När man för samman människor och låter dem mötas över disciplingränser, det är då det händer. Det är månadens alumn Catherine Odora Hoppers övertygad om.

Johan Rockström siktar på en hållbar värld

Johan Rockström – siktar på en hållbar värld

Åren som forskare i Afrika formade Johan Rockström – för att förvalta vår planet krävs åtgärder på såväl lokal som global nivå. Därför byter denna planetskötare ibland roll till djurskötare för att fördjupa insikter om matens miljöpåverkan.

Magnus Bremmer. Foto Niklas Björling.

Magnus Bremmer – folkbildande poddare

Magnus Bremmer står bakom den populära Bildningspodden tillsammans med journalisten Klas Ekman, producerad för Stockholms universitet.

Kontakt

Alumnkoordinator

E-post: alumn@su.se

SU Alumni

Nätverka med alumner och presentera dig och din kompetens i alumnportalen.

Universitetet i sociala medier Universitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube