Parul Sharma. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
– Jag ska berätta om mina möten med barnarbetare, jordlösa, rättslösa, idrottare och näringsidkare, berättar Parul Sharma om sitt sommarprogram. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Matprofilen Edward Blom, som läst litteraturvetenskap och arkivvetenskap vid Stockholms universitet, berättar som sina ”fantastiska, euforiska, vilda studentår i Sverige och Tyskland” men också om hur det är att vara pank, arbetslös och om att gå in i väggen den 21 juli.

Människorättsjuristen Parul Sharma arbetar med att bygga upp anti-korruptionsprogram för företag och organisationer och är ordförande för regeringens delegation för Agenda 2030 – FN:s globala mål för hållbar utveckling. Hon lovar att hennes program den 3 augusti kommer att bli ett monsunbröllop.

Stockholms universitets hedersdoktor, vetenskapsjournalisten och författaren Karin Bojs, sommarpratar den 19 augusti om hur människan fick musiken och det höga pris människan fick betala för att kunna spela och måla.

”Sommar”-säsongen avslutas av Silvana Imam den 21 augusti. Hon har bland annat läst engelska, psykologi, genusvetenskap och pedagogik vid Stockholms universitet.

– Jag vill berätta om hur jag kom hit. Från ett sjukhus i Litauen till vintrarna i Jakobsberg och somrarna i Syrien, säger hon.

Fler sommarvärdar som läst vid Stockholms universitet är bland andra radiojournalisten Annika Lantz, musikern Anna Ternheim och entreprenören Sven Hagströmer. Den norska miljöaktivisten Gunhild Stordalen har inte studerat vid Stockholms universitet, men står genom Stordalen Foundation bakom nygrundade EAT Foundation tillsammans med Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet.

Hela listan på sommarpratare finns på Sveriges Radios webb.