Korta vägen

Korta vägen - en utbildning för utländska akademiker

Karriärvägledning och praktik kortar vägen till jobb

Korta vägen är ett projekt som riktar sig till akademiker med utländsk bakgrund. Syftet är att tillvarata kompetenser och korta vägen till den svenska arbetsmarknaden. Projektet är ett samarbete mellan Stockholms universitet och Arbetsförmedlingen.

  • Alla som arbetar med arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen är mycket glada över att kunna starta igen. Foto: Elisabeth Lundmark. Korta vägen startar igen 2015-05-22 I september vann Stockholms universitet den offentliga upphandlingen om att fortsätta driva arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen under 2015 och 2016. Annan part begärde överprövning av Arbetsförmedlingens tilldelningsbeslut i Förvaltningsrätten och Kammarrätt. Men nu är den juridiska processen över och och avtal har tecknats mellan Arbetsförmedlingen och Stockholms universitet.
  • Universitetet samarbetar med två Stockholmskommuner om utländska akademikers väg mot arbetsmarknaden 2014-10-17 Insatser som hjälper invandrade akademiker in på den svenska arbetsmarknaden behövs - det är Botkyrka och Nacka kommun samt Stockholms universitet överens om. De har alla olika insatser för att hjälpa målgruppen och anordnar nu en gemensam arbetsmarknadsdag på Dieselverkstaden i Nacka.
  • Helen Bodström och Lovisa Fältskog Johansson, Stockholms universitet Antirasismpris till Korta vägen vid Stockholms universitet 2013-09-17 Arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen vid Stockholms universitet belönas i dag med Stockholms läns landstings pris för arbete mot främlingsfientlighet och rasism. – Det här är bland det finaste priset man kan få, säger Lovisa Fältskog Johansson, projektledare för Korta vägen.
  • Oussema Ben Hamoud, verksamhetsutvecklare på SJ Produktionsplanering. Korta vägen i Almedalen: Oussema fick drömjobbet efter ett år 2013-06-26 För femton månader sedan kom Oussema Ben Hamouda till Sverige. Han kunde ingen svenska alls. I dag arbetar han som verksamhetsutvecklare på SJ - på svenska. Men han är ett undantag, i snitt tar det sju år för en utländsk akademiker att få rätt jobb. Ämnet är i fokus på ett av universitetets seminarier i Almedalen.
  • Göran Petersson, SJ. SJ: Olika bakgrund gynnar verksamhetens utveckling 2013-06-26 - Det är inget annorlunda med rekryteringen av Oussema jämfört med andra anställningar. Han var den mest kvalificerade för jobbet, säger Göran Petersson, chef vid SJ Depå Produktionsplanering. Svårigheten för utländska akademiker att få rätt jobb diskuteras i Almedalen den 3 juli.

Kontakt

Korta vägen

Projektledare: Lovisa Fältskog
Projektadministratör: Hanna Hill Brunius

Du når enklast Korta vägen via e-post: kortavagen@su.se